MEVKA, Sirket Birlesmeleri, Satin Almalari Ve Ortakliklar Konusunda Bilgilendirdi

Mevlana Kalkinma Ajansi Konya Yatirim Destek Ofisi tarafindan organize edilen Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlügü ev sahipliginde gerçeklestirilen “Sirket Birlesmeleri, Satin Almalari ve Ortakliklar” baslikli bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

MEVKA, Sirket Birlesmeleri, Satin Almalari Ve Ortakliklar Konusunda Bilgilendirdi

Toplantida konusma yapan Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman ‘’Sirket ortakliklari ve satin alma konusu teknik ve profesyonelce yürütülmesi gereken bir konu. Çok dikkatli olmamiz gerekiyor. Yeterince dikkatli olmaz isek bu konularda yatirim yapan yatirimcilarimiz, sirketlerimiz, müesseselerimiz sorun yasayabilirler. Onun için bilgi donanimimizi artirmamiz gerekiyor. Bu bakimdan Istanbul’dan konunun uzmani bir misafirimiz var. Kendisi bugün bize özellikle sirket evlilikleri, sirket satin almalari yoluyla nasil sirketimizi yatirimlarimizi büyütebiliriz konularinda bilgiler verecek’’ seklinde konustu.
Kurumsal Finansman Sirketi Yönetici Direktörü Saltuk Bugra Akbulut sirket satin alma ve birlesme ortakliklarinin Türkiye’de son senelerde öneminin arttigina dikkat çekerek ‘’Son derece teknik ayrintilari olan bir konu. Burada temelde baktigimiz zaman Sirketlerin büyümesi veya belli büyüklükteki sirketin nakite çevrilip baska alana yatirim yapilabilmesi için sirket satin almalari ve birlestirilmesi konusu uygun konu. Türkiye de bulunan KOBI niteligindeki isletmelerin Avrupa pazarinda yer alan basarili isletmeleri satin alarak ya da ortaklik yoluna giderek karlilik oranlarini artirabilirler’’ diye konustu.
Yapilan sunumda konu basliklari olarak sirket satin alma ve birlesmeleri islemleri ile ilgili genel bilgi, stratejik sirketler, süreç sirasinda dikkat edilmesi gereken hususlar ve süreç için yapilmasi gereken hazirliklar gibi konular hakkinda bilgiler verildi.
Program sonunda soru cevap bölümüne geçildi. Soru-cevap bölümünün ardindan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Saltuk Bugra Akbulut’a katilimlarindan dolayi tesekkür ederek bir çini tabak hediye etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284