Mevka Uygulama Ve Proje Toplantilari Yapildi

Mevlana Kalkinma Ajansi 2012 Mali Destek Programlari kapsaminda uygulama sürecinin genel olarak tanitildigi baslangiç ve uygulama egitimleri toplantisi düzenledi. Bu toplantida yararlanicilara Proje uygulamalari ve sözlesme hakkindaki genel kurallar ve mevzuati Satin alma, izleme, raporlama ve bilgi sistemi konularinda temel bilgiler aktarildi

 Mevka Uygulama Ve Proje Toplantilari Yapildi

 

Yararlanicilardan gelen sorular cevaplanarak, proje bazli soru ve sorunlarin izleme uzmanlarina içtenlikle yönlendirilmesi konusunda tavsiyelerde bulunuldu.
2012 Yili Mali Destek programlari kapsaminda desteklenen projelerde, proje kilit personelinin yer aldigi egitimlere Konya’da 50 Karamanda 12 kisi katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman ‘’Ajans tarafindan destek saglanan proje ve faaliyetlerin mali ve fiziki gerçeklesmelerini, performanslarini, risklerini, sorun ve ihtiyaçlarini zamaninda tespit etmek ve gerekli tedbirleri almak amaciyla yapilacak izleme faaliyetleri hakkinda yararlanicilar ile interaktif bir bilgilendirme faaliyeti olarak bu toplanti düzenlenmektedir. ’’ dedi. Akman, projelerin basvuru asamasindan destekleme karari verilene kadar geçirdikleri asamalari detayli bir sekilde anlatarak bagimsiz degerlendirici ve degerlendirme komitesinin puanlama kriterleri ve degerlendirme komitesi tarafindan yapilan bütçe revizyonu çalismalarini davetliler ile paylasti. Projelerin amaçlari dogrultusunda yürütülmesi ve tamamlanmasi konusunda gayret gösterilmesini isteyen Akman, izleme uzmanlariyla projeler hakkinda iyi bir iletisim kurulmasi gerektiginin altini çizdi.
Mevlana Kalkinma Ajansi Izleme ve Degerlendirme Birim Baskani Sükrü Atçeken, projelerin hazirlanma asamasinda gösterilen basarilarin ayni motivasyonla uygulama döneminde de basarili olmalarini beklediklerini, bu konuda birim olarak gerekli destegi vereceklerini beyan etti. Egitimlerin birebir pratik uygulamali sekliyle, izleme ziyaretleri esnasinda da devam edecegini, karsilasilan her soru ve sorunda izleme uzmanlarinin destek verecegini söyleyerek konusmasini tamamladi.
Daha sonra izleme uzmanlari Gürbüz Çoban, Mustafa Yilmaz ve Sule Afyon, satin alma, raporlama, görünürlük, izleme sistemi hakkinda detayli sunumlarini yapti. Yararlanicilardan gelen sorularin cevaplanmasi ile toplanti sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284