Mevsimlik Tarım İşçisi Olarak Çalışanların Yaşadığı Sorunlar Giderilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesiyle farklı illerden gelen mevsimlik işçiler ve ailelerinin durumları ile yaşadıkları sıkıntıların ele alındığı toplantı Vali Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirildi.

Mevsimlik Tarım İşçisi Olarak Çalışanların Yaşadığı Sorunlar Giderilecek

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Tapsız, Vali Yardımcıları Dr. Sezer Işıktaş, Kaya Çelik, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Kâzımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

19 Nisan 2017 tarihinde “Mevsimlik Tarım İşçileri ile ilgili 2017/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi” Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Başbakanlıkça mevsimlik tarım işçileri ile ilgili çalışmaların ilgili kurum ve kuruluşlar eliyle işbirliği halinde yürütülmesi talimatı verilmiştir.

İlki 25 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen ve bugün ikincisi gerçekleştirilen toplantıda, mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla bulundukları illerden ilimize gelen vatandaşlarımızın ve ailelerinin bu süreçte yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, mevsimlik tarım işçileri ile ilgili taraf kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması, yürütülmesi gereken faaliyetlerin izlenmesi, uygulama sırasında doğabilecek sorunlara çözüm üretilmesi için ilimizde bir mevsimlik tarım işçileri bürosu kurulmuş olup, Mevsimlik Tarım İşçileri Eylem Planı da bu kurulan birim ve üyeleri tarafından hazırlanacak.

Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda gerçekleştirilecek olan eylem planıyla öncelikle ilimize çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunlarının giderilmesine yönelik tedbirlerin ortaya konulacağı belirtildi. Eylem Planında; İlimizde mevsimlik tarım işçilerine yönelik olarak ilk etapta, mevsimlik tarım işçilerinin konakladıkları konteynerlerin onarılması, yerinde sağlık hizmeti sunumu, mobil sağlık ekibi oluşturulması,  işçilerin çocuklarının eğitimlerine devam etmeleri için gerekli altyapının sağlanması çocuk işçiliği ile sistematik mücadele ve trafik denetimlerinin arttırılması planlanıyor. Trafik denetimleriyle işçilerin göç döneminde yolculuklarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi maksadıyla, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan karayolu araçlarının 24.00 - 06.00 saatlerinde şehirlerarası yolculuk yapmalarının önlenmesi hedefleniyor.

Tedbirlerin doğru anlaşılması ve uygulanması için tedbirlerden sorumlu kurum ve kuruluşlarca; İşçilere, tarım aracılarına,  işverenlere ve yöre halkına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması kararlaştırılarak toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284