Meyve Bahçelerinde Don Zarari Ödemesi Basvurulari Için Son Tarih 8 Temmuz

Ilimiz merkez ve ilçelerinde Nisan ayinda meydana gelen don nedeniyle elma ve diger sert çekirdekli meyve bahçeleri zarar gören çiftçiler için Basbakanlik Sosyal Kültürel ve Ekonomik Isler Baskanliginca Ilimize 10 milyon TL ödenek tahsis edildi. Söz konusu ödenegin üreticilere ödenmesi amaciyla müracaatlar Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nce alinmaya baslanirken son basvuru tarihi 8 Temmuz 2015 olarak belirlendi.

 Meyve Bahçelerinde Don Zarari Ödemesi Basvurulari Için Son Tarih 8 Temmuz

Çalismalar kapsaminda Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin ve Sube Müdürleri zarar gören bazi bahçelerde incelemelerde bulundular. Il Müdürü Keskin don zarari ödemesi çalismalari kapsaminda Karaman Valiligince bir yönerge hazirlandigini belirterek, yönerge kapsaminda elma, ceviz, badem, kiraz, nar, erik, kaysi, seftali, visne ve zeytin ürünleri % 30 ve üzerinde zarar gören üreticilerimize ödeme yapilacagini ifade etti.

Müracaatlarin Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünce alinacagina ve 8 Temmuz 2015 tarihinde sona erecegine dikkat çeken Keskin, Il Müdürlügü teknik ekiplerince müracaatta bulunan üreticilerin meyve bahçelerinde yerinde inceleme ve tespitlerin yapilacagini, tespit çalismalarinin Temmuz ayinin sonuna kadar tamamlanarak Agustos ayinin ilk haftasinda köylerde Icmallerin alinarak askiya çikilacagini belirtti.
Müracaat eden çiftçilerin söz konusu tarihlerde aski icmallerindeki bilgilerini kontrol etmeleri büyük önem arz ederken aski süresi sonunda kesinlesen Il ve Ilçe Icmalleri, üreticilerimize ödemelerin yapilmasi için Karaman Valiligine gönderilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284