MGK Genel Sekreter Yardimciligi’na Dalli Atandi

Bugüne kadar askeri kanattan seçilen Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Yardimciligi’na ilk kez sivil bir atama yapilarak 1998-2003 yillari arasinda ilimizde Vali Yardimcisi olarak görev yapan ve son olarak Yenimahalle Kaymakamligi görevini yürüten Meftun Dalli atandi.

MGK Genel Sekreter Yardimciligi’na Dalli Atandi
Bir dönem askeri vesayet tartismalarinin odaginda olan ancak son 8 yilda büyük ölçüde sivillesen Milli Güvenlik Kurulu ’nda (MGK) sessiz sedasiz tarihi bir adim daha atildi. Yenimahalle Kaymakami Meftun Dalli, MGK’nin ilk sivil genel sekreter yardimcisi oldu. Genel sekreterin sivil olmasina karsin Simdiye kadar genel sekreter yardimcilari tümgeneral rütbesinde askerlerden ataniyordu. Artik MGK’nin bir asker bir sivil genel sekreter yardimcisi olacak.
MGK’nin teskilat yapisina göre genel sekreterin üç tane yardimcisi bulunuyor. Ancak simdiye kadar sadece bir tane yardimcinin atamasinin yapilmasi, o yardimcinin da asker olmasi ‘gelenek’ haline gelmisti. Çankiri-Orta ve Mus-Bulanik kaymakamliklari ile Mus Vali yardimciligi görevlerinde bulunan, Basbakanlik Güvenlik Isleri Genel Müdürü olarak görev yaptigi sirada Basbakan Recep Tayyip Erdogan ’in özel talimatiyla Hakkâri Valisi olarak atanan Muammer Türker’in Genel Sekreter olmasinin ardindan MGK’da bir ilk yasandi.
Yenimahalle’den MGK’ya
Muammer Türker, Yenimahalle Kaymakami Meftun Dalli’nin ‘genel sekreter yardimcisi’ olmasini teklif etti. Meftun Dalli’nin atamasi geçen günlerde Resmi Gazete’de yayimlandi. Dalli, önümüzdeki günlerde görevine baslayacak. Boyabat dogumlu Meftun Dalli, 1987’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Kaymakam adayligi stajini 1988-1989 yillari arasinda Konya ’da yapan Dalli, Tonya’da kaymakam vekilligi (1989), Basyayla kaymakamligi (1991-1993), Diyadin kaymakamligi (1993-1995), Sanliurfa vali yardimciligi (1995-1998), Karaman vali yardimciligi (1998-2003), Sorgun kaymakamligi (2003-2007) ve Çubuk kaymakamligi (2007-2011) görevlerinde bulundu. Dalli, 21 Nisan 2011’den beri de Yenimahalle Kaymakami olarak görev yapiyordu. Meftun Dalli, evli ve üç çocuk babasi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284