Mikro Krediler İle Hanımların Eli Ekmek Tutuyor

İl Genel Meclisinde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı yetkilileri tarafından bayanlara verilen Mikro Krediler ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mikro Krediler İle Hanımların Eli Ekmek Tutuyor

Türkiye’de 63 ilde 93 şube ile faaliyet gösteren vakıf yetkilileri, Karaman’da daha önce 1020; şu an ise aktif olarak 280 civarı dar gelirli bayana kredi verdiklerini belirterek, şu an yeterli bütçeleri olmadığı için sırada bekleyen pek çok bayana ise destek olamadıklarını dile getirdiler.

Kredi kullanan bayanların normal şartlarda mikro kredileri bankalardan temin edemediklerini, vakıftan aldıkları kredide ise aranan tek şartın yalnızca gelir getirecek bir faaliyette bulunmaları olduğunu belirten yetkililer, kredi geri ödemelerinin haftalık 30 TL olarak gerçekleştiğini, bunun 25 TL’sinin kredi ödemesi; 5TL’sinin ise yine onlar için birikim olarak değerlendirildiğini belirttiler.

2011 yılının Mayıs ayında İlimizde faaliyete başlayan vakıf, İl Özel İdaresi tarafından verilen 90.000TL ve Belediye tarafından verilen 50.000TL ile faaliyete başladıklarını aynı zamanda Belediye’nin kendilerine ücretsiz olarak Belediye İşhanı 2.katta yer tahsisinde bulunduğunu halen orada faaliyet gösterdiklerini belirterek, şu an kuruluştaki bu 140.000 TL’nin sermaye olarak Karaman piyasasında döndüğünün altını çizdiler.

El işi, kozmetik, konfeksiyon, iç giyim, gıda, ev yemekleri gibi pek çok alanda dar gelirli bayanlarımızın başkalarına el açmaktansa kendi imkanları ile geçinebilmelerine olanak sağlayan bu kredilerin üst limiti 5000TL olarak belirleniyor. Bir işyeri açma durumunda bu tutara 5000TL de girişimci kredisi ekleniyor.

İlimizde kendi dallarında birinci olan iki bayanın da olduğunu belirten vakıf yetkilileri daha fazla bayana ilçelerimizde de ulaşmak için bağış ve desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirdiler.

Bayanlarımızın kendi ayakları üzerinde durmalarına destek olan böyle bir vakıf ile gurur duyduklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Âdem Kapar ve Meclis üyeleri, kendi ilçelerinde de destek ve girişim için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek vakıf yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284