Milletvekili Akgün: Kus Yuvasi Tüneli Mayis 2015’de Ulasima Açilacak

Ilimiz Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman’da devam eden bazi yatirimlarin son durumlarini sosyal paylasim sitesindeki hesabindan degerlendirdi.

Milletvekili Akgün: Kus Yuvasi Tüneli Mayis 2015’de Ulasima Açilacak

Akgün, Karaman’i Sariveliler üzerinden Alanya’ya baglayacak olan Kus yuvasi tünellerinin bu yilin Mayis ayindan itibaren ulasima açilacagini söyledi.
Akgün, “Karaman ilimizi Sariveliler üzerinden Alanya ya baglayacak olan ve ilimizin ekonomik ve sosyal gelismesi için çok büyük önem tasiyan, Sariveliler-Alanya yolu yapimi devam etmektedir. Bu yolun en önemli asamasi olan kus yuvasi tünellerinin insasi büyük ölçüde tamamlanmistir. Kus yuvasi tünelleri 2015 yili Mayis ayinda ulasima açilacaktir. Bu yolun tamamlanmasi ile Karaman-Alanya ulasimi 2-5 saate inecektir. Yolun diger kisimlarinin da bir kismi ihale edilmis, bir kisminin da proje çalismasi devam etmektedir. Basta Basbakanimiz ve Ulastirma Bakanimiz olmak üzere, emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.
Akgün, KOP projesinin kamuoyunda son günlerde sik sik gündeme gelmesi nedeniyle projenin durumu hakkinda da yaptigi açiklamada, “KOP (Göksu-Mavi Tünel) projesinin durumu hakkinda kamuoyunda sik sik sorular gelmektedir. Projenin 2015 yilindaki hedefleri sunlardir. Bilindigi üzere, Kop projesi Sultan Abdülhamithan tarafindan ilk defa gündeme tasinmis, bölgemizin yüzyillik projesi olan Kop Projesi hizla yükseliyor. Karaman’da Karadag Sulamasi altinda 46.000 hektar alan sulamasi yapilacak ve yeralti sulari beslenecektir. Proje kapsaminda daha önce kurumus olan Süleymanhaci göl sahasi ve Akgöl su havzasina 2016 yili sonbaharinda su birakilacak ve göller yeniden canlandirilacaktir. 2015 yilinda projenin önemli ayaklarindan, Hotamis göleti ile 125 km’lik sulama kanali bitirilecektir. Bozkir barajinin 2015 yilinda tamamlanmasi hedeflenmektedir. Avsar barajinin yapimina ise devam edilecektir. Karadag sulamasi kapali sebeke yapim isi 2016 yilinda ihale edilecek. Projenin bölgemize hayat verecek bir proje olmasi nedeniyle hükümetimizce yakin takibi yapilmakta ve ödenek ihtiyaci bulunmamaktadir. Proje tamamlandiginda Konya ve Karaman illerimiz önemli bir su kaynagina kavusmus olacak ve tarimda sulama ihtiyacina büyük katki verecektir. Proje ayni zamanda milli üretime de önemli katkilar verecektir. Bu projenin yani sira Ayranci ilçemizin yillardir bekledigi kapali sebeke sulama sistemine nihayet kavusuyor. Ilçemizdeki tarim arazilerinin toplulastirilmasi için yapilan ihaleye, baraj suyunun kapali sebeke isi de dâhil edilmistir. Yani toplulastirma yapilirken Ayranci Barajinin yettigi miktarda sulama sebekeleri de yapilacaktir. 2015 yili baharinda çalismalar baslayacaktir. Ilçemizin hayati bir sorununun çözülmesi önemli bir gelisme olacaktir. Hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.
Milletvekili Akgün, Karaman’in en önemli projelerinden olan Kent Meydani projesinde kazma vurmaya çok yaklastiklarini da belirterek, “Projenin temel unsuru olan ve meydan içerisinde kalacak hazineye ait 9865 m2 tasinmazin devri için onay Milli Emlak Genel Müdürlügümüzden çikmistir. Devirden sonra Karaman Belediyesi Kent Meydaninin yapimi için TOKI’ye müracaat edecektir. Proje kapsaminda bir hastane,2 okul, bir müze ve tarihi eserlerin sit alaninda olmasi nedeniyle gecikmeler yasanmistir. Ancak proje artik TOKI’ye teslim asamasina getirilmistir. Kent meydani insa edildiginde Karamanimiz modern bir kent hüviyetine kavusacaktir. Sehircilik anlaminda büyük bir gelisme saglanmis olacaktir” dedi. (Sultan Akbulut)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284