Milletvekili Elvan, Seçim Bölgesi Karaman’da Sorunlari Dinliyor

AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, seçim bölgesi Karaman’da yürüttügü Ramazan ziyaretleri sirasinda vatandaslarin sorunlarini dinliyor.

Milletvekili Elvan, Seçim Bölgesi Karaman’da Sorunlari Dinliyor
40 dereceyi bulan sicak havaya ragmen sehir merkezindeki esnaf ve vatandaslarla bir araya gelerek yapilan yatirim ve çalismalar hakkinda bilgi alisverisinde bulunan Elvan, dün aksamda Urgan Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Yaklasik bir sene önce Güçler ve Çimenkuyu köylerine gittigi sirada bu köylerden gelip Urgan Mahallesi’nde besicilik yapan vatandaslarimizin talep etmeleri halinde Il Özel Idaresi tarafindan bu köylerimizde imar çalismalari yapilacagini, köy tüzel kisiligine tahsis edilen arazilerin muhtarliklar tarafindan hayvancilikla ugrasan vatandaslarimiza tahsis edilebilecegini dile getirmis ve bu konuda Il Özel Idaresinden bir çalisma yapmasini istemisti. Hayvancilik konusunda ciddi bir potansiyele sahip bu mahallede bir süre sonra hizla gelisen Karaman sehrinin ortasinda kalacagini, bunun da birtakim sorunlara yol açacagini belirtmisti. Elvan, 300 den fazla hanenin bu bölgede hayvancilikla ugrastigini, günde yaklasik 35-40 ton civarinda süt üretiminin saglandigini belirterek, "Hayvancilik denince Urgan Mahallesi akla geliyor. Besicilikle ugrasan bu vatandaslarimizin daha iyi ve uygun sartlarda bu islerine devam etmelerinin Karaman’in ekonomisine de ciddi katkilar saglayacagina inaniyorum" dedi. Karaman’da hayvanciligin daha da gelistirilmesinin önemine deginen Elvan, bu konuda kendisine iletilen her türlü talep ve projenin bugüne kadar destekçisi oldugunu bundan sonrada olacagini sözlerine ekledi.
Bugüne kadar sorunlari ile kimsenin yeteri kadar ilgilenmedigini belirten bölge sakinleri kendileri ile bu derece yakin ilgilenen Lütfi Elvan’a minnet duygularini ifade etti. Elvan, belediyenin imar plani çalismalari konusunda da Urgan Mahallesi’ndeki vatandaslarin birtakim kimseler tarafindan yanlis yönlendirildigi bilgisi üzerine vatandaslarimizin akli selimle hareket etmesini istedi. Vatandaslarin eksiksiz ve dogru bilgilendirilmesi konusunda yetkilileri uyaran Elvan, dile getirilen her hususun takipçisi olacagini, imar konusu basta olmak üzere hangi konu olursa olsun hiçbir vatandasimizin magdur edilmeyeceginin altini özellikle çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284