Milli Egitimden Din Kültürü Ögretmenlerine Seminer

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Kuran-i Kerim Ögretiminde Yöntem ve Teknikler” konulu seminer Piri Reis Kültür Merkezinde gerçeklestirildi. Din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmenleri ile imam hatip lisesi meslek dersleri ögretmenlerine yönelik düzenlenen seminer, Din Ögretimi Genel Müdürlügü Programlar ve Ögretim Materyalleri Grup Baskani Nazif Yilmaz tarafindan verildi.

Milli Egitimden Din Kültürü Ögretmenlerine Seminer

Programa Il Mili Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaattin Karaca Il Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri, Ensar Vakfi Subesi Baskani Ali Bagci, KAIMDER Baskani Sirri Fuat Ates ve Kur’an Kursu ögreticileri de katildi.
Edebiyat Fakültesi Dekani ve Ensar Vakfi Sube Baskaninin yaptigi selamlama konusmalarinin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu bir açis konusmasi yapti.
Sultanoglu konusmasinda, Kur’an-i Kerim ögretiminin önemine dikkat çekerek günümüzde yasanan gençlik sorunlarinda basta Mili Egitim Müdürlügü olmak üzere herkesin sorumlulugunun oldugunu ifade etti.
Il Müdürü Sultanoglu konusmasinin devaminda: “Din egitimi ihmale gelecek, rastgele yapilacak bir alan degildir. Bu alanda hata yapilirsa birey için toplum için telafisi zor, kötü sonuçlar ortaya çikar. Kuran’in anlasilmasi, güzel ahlak olarak hayatimiza aktarilmasi bu anlamda önemlidir.” dedi.
Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, mili ve manevi degerlerine bagli, bilinçli nesil yetistirmek için Din Ögretimi Genel Müdürlügünün basarili çalismalar yürüttügünü belirterek Grup Baskani Nazif Yilmaz’ a ilimize gelerek seminer vermesinden dolayi tesekkür etti.
Grup Baskani Nazif Yilmaz, Kur’an-i Kerim ögretiminde geleneksel ögretim yöntemlerinde eksiklikler olduguna deginerek din egitiminde bilisim teknolojilerinden de faydalanmak gerektigini ifade etti.
Baskan Yilmaz, Kuran-i Kerim ögretiminde önceligin genellikle telaffuza ve okumaya verildigini, Kurani tatbik etmenin ve anlamanin da önemli oldugunu anlatti. Sunumunu salonda bulunanlara yaptirdigi uygulamalarla hareketlendiren Nazif Yilmaz, din görevlilerinin ve ögretmenlerin Kuran-i Kerim ögretiminde daha etkin oldugu takdirde kisa sürede basari saglanabilecegini dile getirdi.
Programin sonunda katilimcilarin sorularina cevap veren Baskan Yilmaz, gerçeklestirilen bu seminerden dolayi Karaman Milli Egitim Müdürlügü yetkililerine ve emegi geçenlere tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284