Milli Sairimiz Bekir Sitki Erdogan Sarkilarla Anildi

25 Agustos 2014 tarihinde 88 yasinda hayatini kaybeden Karaman’in yetistirdigi degerli edebiyatçilardan milli sairimiz Bekir Sitki Erdogan, Ankara’da Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan düzenlenen bir anma gecesinde sarkilariyla anildi.

Milli Sairimiz Bekir Sitki Erdogan Sarkilarla Anildi

Geçtigimiz hafta sonu Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Cografya Fakültesi Salonunda gerçeklestirilen geceyle ilgili olarak KARYAD Baskani Veli Bozkir verdigi bilgide, “Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi (ANKARAMANDER) olarak son yillarda sorumlulugumuz geregi sosyal ve kültürel faaliyetlere agirlik veriyoruz. Bu baglamda geçtigimiz yil Ankara’da Karaman Tanitim Günleri organizasyonunu basariyla gerçeklestirdik. Bunun yani sira Dernegimiz bünyesinde 3 yil öncesinde kurdugumuz Türk Sanat Müzigi Korosu ile sanatsal faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bize çalismalarimizda ilham kaynagi olan basta sevdamiz Karaman’a ve bagrindan çikardigi, ilimizi ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal alanda yarinlara tasiyan degerli sahsiyetlere borçlu oldugumuzu düsünüyor severek, isteyerek ve gönülden borcumuzu ödeyebilmek için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu duygularla, Cumhuriyet döneminin önemli sairlerinden olan Hanci, Kislada Bahar, Cumhuriyet 50. Yil Marsi gibi çok önemli güftelerin altinda imzasi olan hemsehrimiz milli sair Bekir Sitki Erdogan’in eserlerini ortaya koymak, yasatmak ve genç nesillere aktarmak amaciyla bir anma gecesi düzenledik. Mezun oldugu okul olan Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Cografya Fakültesi salonunda 28 Mayis aksami gerçeklestirdigimiz “Bekir Sitki Erdogan Anma Gecesi”ne hemserilerimiz ve Ankara’da yasayan sanatseverler büyük ilgi gösterdiler ve 700 kisilik salonu doldurdular. Gecemizi ölümsüzlestiren KGRT ve bizi yalniz birakmayan tüm konuklara Dernegimiz adina tesekkür ediyor selam ve saygilarimizi sunuyoruz” dedi.
Gece KARYAD Baskani Veli Bozkir’in açilis konusmasinin ardindan Bekir Sitki Erdogan’in hayatindan kesitlerin sunuldugu video gösterisi izlendi. Konserin ilk bölümünde KARYAD korosu ve solistler tarafindan seslendirilen birbirinden güzel eserlerin ardindan TRT Ankara Radyosu ses sanatçisi Alper Diler Güfteleri Bekir Sitki Erdogan’a ait sirasiyla Leyla Dediler Gönlümü Açtim Sana Ben, Istemem Gülmesin Artik Bana Talih Yüzünü, Içimde Bir Dertli Bülbül ve Hanci’yi okuyarak programa ayri bir güzellik katti.
Ikinci bölümde seslendirilen sarkilarin yani sira Bekir Sitki Erdogan’a ait Karaman siirleri okundu ve Kislada Bahar sarkisi koro tarafindan seslendirildi. Programin finalinde Cumhuriyetin 50. Yil Marsi’ni okuyan Koroya salonda bulunan dinleyiciler büyük bir coskuyla ayakta eslik etti.
Geceye katilan Bekir Sitki Erdogan’in kardesi Galip Erdogan ve gelini Hatice Erdogan’a günün anisina Dernek Baskani Veli Bozkir tarafindan plaket ve çiçek takdim edildi.
Bestekârlar, Güftekarlar ve çok sayida Koro Baskanlarinin ilgi gösterdigi, Ulastirma eski Bakani hemsehrimiz Lütfi Elvan, Karaman MHP Milletvekili Adayi Mehmet Ural’in ve korolarin gönderdigi çiçeklerle, çiçek bahçesine dönen sahnede Koro Sefi Hasan Eylen seslendirdigi eserlerle konseri zirveye tasidi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284