Minik Öğrencilerden 112 Acil Çağrı Merkezine Ziyaret

112 Acil Çağrı Merkezi tanıtım etkinlikleri kapsamında ilimiz Gevher Hatun Anaokulu Lale sınıfı öğrencileri Müdür Yardımcısı Melek Akdemir ve Lale sınıfı öğretmeni Fatma Gülcan ile birlikte 112 Acil Çağrı Merkezimizi ziyaret etti.

Minik Öğrencilerden 112 Acil Çağrı Merkezine Ziyaret

Minik konuklara, Karaman 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammed Yunus Taş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu eşliğinde hizmet binamızın bahçesinde etkinlik için hazır bulundurulan ambulans ve itfaiye araçları, sağlık ve itfaiye görevlileri tarafından sunum yapıldı.

Ambulansta kullanılan malzeme ve araçların kullanımı konusunda görevli sağlık personeli tarafından bilgiler verildi. Karaman Belediyesi itfaiye aracını da inceleyen öğrenciler itfaiye ile ilgili bilgiler verilmesinin ardından su tabancası ile su sıkarak farklı bir deneyim yaşadı. Ambulans ve itfaiye araçlarının incelenmesinin ardından acil çağrıların karşılandığı 112 Acil Çağrı Merkezini gezen öğrencilere 112 Acil Çağrı Merkezi personellerinden Tuba Tapırdamaz tarafından "Hangi durumlarda 112'yi aramalıyız?" "112 Acil hattı nasıl çalışıyor?" ve kurumumuzun işleyişi hakkında devreye alınmış olan Sağlık, İtfaiye, Jandarma, AFAD ve Orman birimleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Gevher Hatun Anaokulu Lale sınıfı öğrencilerimiz, Jandarma biriminde görevli personel aracılığıyla konsollara oturarak acil çağrının nasıl karşılandığını uygulama yaparak yerinde gördü.

Yapılan geziden oldukça memnun kalan öğrencilere toplantı salonunda ikramlar ve çeşitli hediyeler eşliğinde 112 Acil Çağrı Merkezi animasyon filmlerini izletildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284