Minik Ögrencilerden Örnek Duyarlilik

Vali Murat Koca, Vilayetler Hizmet Birligi Anaokulu tarafindan hazirlanan ve enerji verimliligini içeren proje sunumuna katildi.

 Minik Ögrencilerden Örnek Duyarlilik

“Petrol biter, kömür biter, günes ve rüzgâr hepimize yeter” sloganiyla hazirlanan sunum programina; Vali Koca’nin yani sira Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, Vali Yardimcisi Mustafa Sarikaya, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Anaokulu Müdürü Merve Uzun, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Enerji verimliliginin ele alindigi ve “Petrol biter, kömür biter, günes ve rüzgâr hepimize yeter” slogani çerçevesinde hazirlanan program, sunum gösterisiyle basladi. Sunumun ardindan minik ögrenciler tek tek sahneye gelerek, enerji verimliligi ve israfin önlenmesine yönelik sloganlarini söylediler.
Anaokulu ögrencilerinin hep birlikte enerjinin dogru kullanilmasi ve israfin önlenmesine yönelik seslendirdikleri parçalarin ardindan Vali Koca, anaokulu ögrencileri ve ögretmenlerinin de katkilariyla hazirladiklari, enerji verimliliginin konu edildigi makette incelemede bulunarak, ögretmenlerden bilgi aldi. Ögrencilerin, günün anisi olarak protokol üyelerine verdikleri hediyelerin ardindan, Vali Koca’nin siniflari tek tek gezmesi ve minik ögrencilerle bir süre sohbet etmesiyle program sona erdi.
Vali Murat Koca programin sonunda yaptigi konusmada, “Vilayetler Hizmet Birligi Anaokulu yönetimi ögrencilerimizle birlikte geçen hafta bizi bu programa davet ettiler. Davet çok anlamliydi çünkü bugünkü programin slogani  “Kömür biter, petrol biter günes ve rüzgâr hepimize yeter” Yenilenebilir enerjinin, tasarruf etmenin ne oldugunu minik yavrularimiza hayatin ilk yillarinda ögrettigimiz güzel bir slogan. Çocuklarimizin çok küçük yaslarda bu anlamli projenin içinde yer almalari, yenilenebilir enerjinin ne oldugunu bu yasta ögrenmeleri çok güzel. Insallah bu yavrularimizdan bazilari ilerde enerji alaninda çalismalara katilarak, Karaman’a hizmet edeceklerdir. Bu anlamli projenin gerçeklestirilmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Günes enerjisi potansiyeli göz önünde bulunduruldugunda Karaman olarak Türkçe’nin Baskenti olmanin yani sira Yenilenebilir Enerjinin de baskenti olmayi istiyoruz. Ilimizdeki günes enerjisi potansiyelini degerlendirmemiz gerekmektedir. Bu konuda devam eden yatirimlar bulunmakta ve yatirimlar tamamlandiginda insallah en kisa sürede üretime de baslayacagiz” dedi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284