Minik Sporcular “Trafik Dedektifi” Oldu

Karaman Il Emniyet Müdürlügü 81 ilde hayata geçen Trafik Dedektifleri Projesini, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü il spor merkezi bünyesinde egitim gören minik sporculara tasidi.

Minik Sporcular “Trafik Dedektifi” Oldu

Türkiye’nin önemli sorunlari arasinda yer alan trafik kazalarini önlenmek için daha bilinçli nesiller yetistirmeyi amaçlayan ”Trafik Dedektifleri” projesi, trafik sorununa kalici bir çözüm getirmek amaciyla Karaman’da da hayata geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, Içisleri Bakanligi (Emniyet Genel Müdürlügü), Milli Egitim Bakanligi, Diyanet Isleri Baskanligi, , Polis Esleri Kaynasma- Yardimlasma Dernegi (PEKAY) ve Opet ortakliginda uygulamaya alinan proje ile Karaman Il Emniyet Müdürlügü ise ‘çekirdek’ten basladi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü toplanti salonunda Il Emniyet Trafik Sube Müdürlügü personeli Kazim Dölek tarafinda minik sporculara yaya ve yolcu güvenligi, emniyet kemeri ve kask kullanimi önemi, bisiklet ve motosiklet kullanimi, trafik isaretleri ve genel trafik kurallari hakkinda genel bilgi verildi.
Trafik Dedektifi egitimine katilan minik sporcular ise, hem trafik kurallarini ögrendi hem de merak ettikleri sorulari polis amcalarina sorma sansi yakaladilar.
Proje, il Emniyet Müdürlügü tarafindan sehrin farkli bölgelerinde çocuklarla bulusmaya devam edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284