Mısırlıoğlu: Eski Sinemanın Film Gösterme Makinesi Kent Kültür Müzesine Kazandırılmalı

Gazetemiz yazarlarından Ahmet Mısırlıoğlu’nun, ilk sahipliğini Ferit Çelebi’nin yaptığı bugün tarih olmuş Eski Sinema’nın film gösterme makinesi hakkında Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’dan bir isteği var.

Mısırlıoğlu: Eski Sinemanın Film Gösterme Makinesi Kent Kültür Müzesine Kazandırılmalı

Mısırlıoğlu, “1948 yılında açıldığını bildiğimiz ‘Eski Sinema, Zafer Sineması’ şehrin sosyal-kültürel hayatına önemli katkılar sunmuş, dönemin insanları Türk ve dünya sinemalarının pek çok filmini bu mekânda seyretme imkânı bulmuşlardır. Sinemamızın duygusal, romantik ve nice avantür filmleri devramber (Ayçekirdeği) çitleme sesleri arasında bu sinemanın film gösterme makinesi sayesinde izlenmiştir. Bugün sinemanın yeri Ticarethaneye tahvil olsa da yerinde yeller esse de, film gösterme makinesi demir şasisi sinema makine dairesinin son kalıntıları arasında sahiplenilmeyi bekliyor. Şehrin insanlarını besleyen geçmişle, gelecek arasında bağ kurmamızı sağlayan bu kültürel mirasın Taş Belediyenin zemin katındaki Kent Kültür Müzesine kazandırılması yerinde olur diye düşünüyorum. Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan beyefendiden konuyu değerlendirip gereğini yapmasını Karaman’ın Sesi Gazetesi aracılığıyla arz ve talep ediyorum” dedi.

(Yazarın notu: Ticarethane sahiplerinden aldığım bilgiye göre habere konu olan film gösterme makinesi bu yıl içinde Belediye uhdesine alınmış. Kamuoyuna mal etmek amacıyla haber yapılmıştır)

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284