Misirlioglu: Tuncel Kurtiz Baba Tarafindan Karamanliydi

Tuncel Kurtiz geçtigimiz hafta Cuma günü Besiktas’taki evinde düserek vefat etti. Usta tiyatro ve sinema oyuncusun yazinin yayina verildigi saatlerde çok sevdigi Balikesir Güre Beldesi Tahtakuslar köyünde topraga verilecegi yazilip söyleniyordu.

Misirlioglu: Tuncel Kurtiz Baba Tarafindan Karamanliydi

O, 1936 yilinda bürokrat babasinin görev yaptigi Izmit’te dünyaya geldi. Hukuk, Filoloji, Felsefe, Psikoloji ve Sanat Tarihi bölümlerinde okudu, ancak hiçbirinden mezun olmadi. Tiyatro ve sinemada oyunculugu seçti. Yurtiçi ve yurtdisini tiyatro turneleri ile dolasti. Derin kültüre sahip, karizmatik bir entelektüeldi. Elli yili askin tiyatro ve sinema hayati olan sanatçi, son yillarda televizyon dizilerinde de rol aldi. “Ezel” dizisindeki “Ramiz Dayi” karakteri ile “herkes ölür yegen, kimi topraga gömülür, kimi yürege” sözleri dizi severlerin hala kulaklarinda ondan bir hatira olarak kalacak. Son olarak “Muhtesem Yüzyil” dizisinde ise “Seyhül Islam Ebusuud Efendi” rolü ile seyircilerle bulusmustu. Yurtiçi ve yurtdisinda sayisiz ödül alan sanatçi her devrin muhalif duruslu oyuncusuydu. 
Sanatçi geçtigimiz yil ulusal bir kanalda misafir olarak katildigi televizyon programinda baba tarafindan Karamanli Selanik göçmeni oldugunu, 1910 yilinda (Balkan Savaslari öncesinde) Türkiye’ye geldiklerini, annesinin ise Bosnak oldugunu söylemisti.
Tarihi boyunca bagrindan önemli devlet adamlari, gönül insanlari ve sanatçilar çikaran Karamanin, Karamanlinin ve tüm sevenlerinin basi sag olsun.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284