Model Uçak Kursu Yogun Ilgi Görüyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi tarafindan açilan ücretsiz Model Uçak kursu yogun ilgi görüyor.

 Model Uçak Kursu Yogun Ilgi Görüyor

Gençlik Merkezi’nde yogun bir sekilde egitimlerine devam eden Uzman Hava Ögretmen Pilot Ertugrul Yildirim yaptigi açiklamada, "Bizler Türk Hava Kurumu olarak benimsedigimiz 'Halktan aldigimizi tekrar halka veririz' sloganiyla yola çikmis olan bir kurumuz. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezinde kursiyerlerimize ücretsiz olarak verdigimiz ve havaciligin ilk adimi olarak kabul ettigimiz Model Uçak kursumuza yogun bir sekilde devam etmekteyiz. Ücretsiz olarak verdigimiz kurslarimiz arasinda planör, parasüt, serbest parasüt, yamaç parasütü, balon, yelken kanat, radiocontrollü ve model uçak gibi ücretsiz kurslarimizda yer almaktadir. Bizler okullarimizda, gençlik merkezlerinde, halk egitim merkezlerinde ve havacilik kulüplerinde ücretsiz kurs olarak destek vermekteyiz. Karaman Gençlik Merkezi Havacilik Kulübünde toplam 50 ögrencimiz bulunmaktadir. Bu ögrencilerimize malzemelerini ücretsiz olarak karsiladigimiz Serbest Uçus Modeli olan THK-ATA Planör Modelini yaptirmaktayiz. Bu kurs sayesinde ögrencilerimizin el becerilerini, düsünme kabiliyetlerini, yardimlasmanin önemini, dikkatlerini artirmaya yardimci oluyoruz. Türk Hava Kurumu bu kurslarinin yaninda ise çok önemli iki görev icra etmektedir. Bunlar havadan yangin söndürme ve hava ambulans hasta- organ nakilleridir. Ücretsiz Model Uçak kurslarimizi Karaman genelindeki tüm okullarimizda, tüm resmi kurumlarimizda ve Sivil Toplum Kuruluslarinda yayginlastirmak istiyoruz ve Karaman’da havaci bir nesil yaratmak istiyoruz. Bunun içinde okullarimizin, tüm resmi kurumlarimizin ve Sivil Toplum Kuruluslarimizin bizimle irtibata geçmesini istiyoruz" dedi.

Karaman Gençlik Merkezinde bu kurslardan ücretsiz olarak yararlanan kursiyerler ise, "Karaman Gençlik Merkezi’nin ücretsiz olarak bizlere sunmus oldugu bu hizmetten dolayi çok memnunuz. Burada alaninda uzman egitmenimiz sayesinde uçak yapmayi ögreniyoruz uçaklarimizi bitirdikten sonra uçurmak için sabirsizlaniyoruz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284