Motosikletlerde Denetim Başladı

İl Emniyet Müdürlüğü yaz ayıyla birlikte artan motosiklet kullanımı ve bunların sebep olduğu kazaları önlemek amacıyla bir dizi önlem aldı.

Motosikletlerde Denetim Başladı

20 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında motosiklet sürücüleri ile motosiklet satışı, tamiri yapılan işyerlerine yönelik asayiş ve trafik denetimi gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonunda 45 motosiklet trafikten men edilirken mevzuat kapsamında ihlali tespit edilen sürücülere de toplam 36.070 TL’lik idari para cezası uygulandı.

Bayram tatili süresince ise trafik yoğunluğu nedeniyle meydana gelmesi muhtemel kazaların önüne geçilmesi, can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla trafik ekiplerince uygulanan denetim programı kapsamında 2 bin 928 araç kontrol edildi. Bunlardan 590 araç sürücüsü hakkında idari para cezası uygulanırken 67 araç trafikten men edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizde motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve kullanımının kolay olması nedeniyle suç işlemeye niyetli kişi ve örgütler tarafından asayiş, kaçakçılık ve terör olaylarında kullanılmak üzere tercih edilebilmektedir. Huzur ve güven ortamının korunmasına yönelik çalışmalarımız kapsamında ilimizdeki genel güvenlik ve asayişi, kamu düzenini bozmayı amaçlayan her türlü fiilin engellenmesine yönelik çalışmalarımız kararlı bir şekilde sürdürülmektedir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284