MTA Genel Müdürü Üzer: “KOP, Türkiye’ye Enerji Verecek”

Kalkinma Bakanligi KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürü Mehmet Üzer’i makaminda ziyaret etti.

MTA Genel Müdürü Üzer: “KOP, Türkiye’ye Enerji Verecek”

Ziyarette Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Bölgesi'nin kalkinmasini hizlandirmak amaciyla kurulan KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’nin çalismalarina devam ettigini belirten Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, Genel Müdür Üzer ile KOP Bölgesi’nde güvenli yatirim ortami ve zemin arastirmalari konulari ile ilgili görüs alisverisinde bulunduklarini ifade etti.
Bölgenin yer alti zenginliklerine dikkat çeken Baskan Babaoglu, “MTA bu bölgenin özellikle yer altinin MR'ini çeken ve bölgede ciddi jeotermal, kömür dahil her türlü yer alti zenginliklerini arastiran çok önemli bir kurumumuzdur. Sayin Genel Müdürümüz bu açidan bölgeye ve bölgenin kalkinmasina büyük önem vermektedir” dedi.
Karapinar ve Ayranci, Türkiye’ye enerji verecek
KOP Bölgesi’nin Türkiye’ye verecek çok seyi oldugunu hatirlatan, geneli düz ve riski az bir bölge olan bölgenin Türkiye’nin yeni yatirim merkezleri arasinda hizla yerini aldigini belirten KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu sunlari söyledi:
“Ulastirma yatirimlariyla kolay ulasan ve ulasilan bir bölge olma yolunda ilerleyen KOP Bölgesi’nin; Karapinar ve Ayranci ile günes ve termik yatirimlariyla enerji üretiminde söz sahibi bir bölge haline gelecektir. MTA'nin Konya Karapinar ve Karaman Ayranci ilçeleri arasinda tespit ettigi 1,8 milyar tonluk devasa linyit rezervinin bu açidan kritik bir dönüm noktasi oldugunu düsünüyoruz. Basta Genel Müdürümüz olmak üzere MTA çalisanlarina tesekkür ediyoruz.”
Ziyaretten duydugunu memnuniyeti dile getiren MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer de Konya’nin Karapinar ilçesinde yaptiklari çalismalarla 1,8 milyar ton linyit rezervinin termik santrale dönüsmesinin kendilerine gurur verdigini söyledi.
KOP Bölgesi ve Konya'nin birçok açidan önemli bir cazibe merkezi olma yolunda ilerledigini ifade eden Üzer, “KOP Bölgesi ve özelde Konya, Türkiye'nin jeolojik olarak en güvenli cografyalarindan birisidir. KOP Idaresi ile birlikte bir takim çalismalar yürütüyoruz ve yakinda bölgede ortak bir çalistay yapmayi planliyoruz” diye konustu.
Ziyaretin sonunda Baskan Babaoglu, Genel Müdür Üzer’e KOP Idaresi’nin yayimladigi “Osmanli’nin Güvenli Veri Merkezi Konya” adli kitabi hediye etti.
Özaba’ya hayirli olsun ziyareti
KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, geçtigimiz günlerde Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardimciligi görevine atanan Hasan Özaba’yi da ziyaret ederek hayirli olsun dileklerinde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284