MTA Maden Ocaginda Çalismalarina Basladi

Karaman’in Ermenek ilçesinde madende su baskini sonucu mahsur kalan 18 isçiyi kurtarma çalismalarina Maden Tetkik Arama (MTA) da katildi.

MTA Maden Ocaginda Çalismalarina Basladi

MTA ekipleri ocagin bulundugu yere gelerek sondaj çalismalarina basladi. Ocak dogu kisminda ekipler burada içerideki su çikartmak için yerin 150 metre asagisina sondaj vurdu. Gece gerçeklesen çalismalari Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik de takip etti. Burada yetkililerden açacaklari kuyular hakkinda bilgiler alan bakanlar, daha sonra diger çalismalari da yerinde inceledi. Öte yandan, MTA’nin sondaj makinesinin bozulan bir parçasi askeri bir helikopterle getirildi.
BAKANLAR GECE ÇALISMALARINI DA YAKINDAN TAKIP EDIYOR
Olayin 5. gününde maden ocaginda kalan 18 isçilerin kurtarilma çalismalari devam ederken, ilk günden bu yana maden ocaklarinda bulunan bakanlar çalismalari yakindan takip ediyor. Sali gününden bu yana olay yerinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik çalismalari yakindan inceliyor. Gündüz ve gece sik sik maden ocagi girisine gelen bakanlar son durum hakkinda ekiplerden bilgi aliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284