Muhasebeciler Yeni Kanunun Eksikliklerini Dile Getirdi

Türkiye Muhasebeciler ve Mali Müsavirler Odalari Birligi Genel Baskani Nail Sanli, TÜRMOB’a bagli tüm YMM ve SMMM Odalarina gönderdigi yazi ile Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Meslek ve Meslek Mensuplari açisindan olumsuz yönlerini belirtti.

 Muhasebeciler Yeni Kanunun Eksikliklerini Dile Getirdi

Ilimiz Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Genel Sekreteri Umut Aydin’da kendilerine gelen yazida “Türk Ticaret Kanunu ile Türk Ticaret Kanununun Yürürlügü ve Uygulama Sekli Hakkinda Degisiklik yapilmasina iliskin çalismalarin tamamlanarak Kanun Teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildigi bilinmektedir. Söz konusu Kanun Teklifinin kisa sürede ilgili komisyonlarca ve TBMM Genel Kurulunda görüsülüp kabul edilecegi ve yürürlüge girecegi tahmin ediyoruz. Kanun Teklifi incelendiginde gerek ticaret hayatini gerekse meslegimizi yakindan ilgilendiren çok önemli konularda olumsuz gelismelerin yer aldigi anlasilmaktadir. Yapilacak degisiklikler ile,

1.Kanuni defterlerinin kapanis tasdiki Haziran ayindan Mart ayina çekilmektedir.
2.Islem denetçisi kaldirilmaktadir.
3.Özellikle bizlerin isine bakacagi küçük ve orta ölçekli isletmeler denetim kapsami disinda birakilmaktadir.
4.TFRS uygulamalari kanun metninden çikartilarak yetki tamamen Kamu Gözetim Kurumuna birakilmaktadir.
5.Asil önemlisi 400. Maddede yapilan degisiklik ile denetçi olmada YMM ve SMMM olma sarti kaldirilip Meslek Mensubu olmayanlara da denetçi olmanin yolu açilmaktadir.
Bundan sonraki süreçte gelismeler ve yapilmasi gerekenler konusunda üyelerimizi sürekli bilgilendirecegiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284