Muhtarlar Dernegi Il Sekreteri Sahiner:“Seçmenler Isimlerini Seçim Listelerinde Kontrol Etsinler”

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Subesi Il Sekreteri Hakan Sahiner yaptigi basin açiklamasinda yaklasan yerel seçimler öncesinde seçmenleri seçmen listeleri konusunda uyardi

 Muhtarlar Dernegi Il Sekreteri Sahiner:“Seçmenler Isimlerini Seçim Listelerinde Kontrol Etsinler”

Basaksehir Mahallesi Muhtari olan, Muhtarlar Dernegi Karaman Subesi Il Sekreteri Hakan Sahiner muhtarlikta bir basin açiklamasinda bulundu. Sahiner, “Vatandaslarimizin seçmen listelerinin askiya çikmasi haberini takip ederek, askiya çikar çikmaz gerek kendi isimlerini gerek yakin komsularinin isimlerini kontrol etmeleri konusunda duyarli olmasi gerekiyor. Bu süreçte, henüz seçmen listeleri çikmamisken; vatandaslarimiz Yüksek Seçim Kurulu'nun ilgili adresinden hanelerinde kimlerin seçmen olarak göründügü yönündeki bilgilere ulasabilir ve eger varsa simdiden yanlisin düzeltilmesi adina ilgili mercilere basvurabilir” seklinde konusarak vatandaslari uyardi.

Seçimlerin toplumun gelecegini sekillendiren en önemli unsur oldugunu belirten Sahiner, “A partisi veya B partisi demeden, gönlümüzdeki partiyi kendimize saklayarak, öncelikle adil ve dürüst bir seçim gerçeklesmesi adina çalismaliyiz” seklinde konustu.  TC KIMLIK NUMARASI OLMAYAN, SEÇIMDE OY KULLANAMAYACAK
Yeni uygulamalarda TC kimlik numarasi olmadan resmi islemlerin yapilmadigini ifade eden Sahiner, söyle konustu: "Yeni uygulama ile artik resmi islemlerde TC kimlik numarasi istenmektedir. Kimliklerinin TC Kimlik numara hanesi bos veya el ile yazili olan vatandaslarimiz iki adet fotograf ile birlikte mevcut kimlik belgeleri ile muhtarliklarina basvurup form doldurarak, onayli nüfus cüzdani talep formu ile nüfus müdürlügüne giderek yeni nüfus cüzdani alacaklar. Nüfus cüzdanlarinda TC kimlik numarasi olmayan vatandaslarimizin bir hafta içinde bagli oldugu muhtarliklara basvurmalari gerekiyor. TC kimlik numarasi olmayan vatandaslarimiz kesinlikle seçimlerde oy kullanamayacak. Vatandaslarimizin magdur olmamalari için biran önce bagli olduklari muhtarliklarina basvurmalari gerekmektedir." dedi.
MUHTAR ADAYLARINA YARDIMCI OLACAGIZ
Sahiner, 2014 yerel seçimlerinde ilk kez muhtar adayi olmak isteyen vatandaslara bilmeleri gereken her konuda yardimci olacaklarini söyleyerek, “Ilk kez muhtar adayi olmayi düsünen arkadaslarimiz, gerek muhtar adayligi süreciyle alakali, gerekse muhtarlik kurumuyla alakali ihtiyaç, duyduklari bilgileri her dönem oldugu gibi bu dönemde, yetkili kurum olan Karaman Muhtarlar Dernegi'nden alabilirler. Muhtar olmayi düsünen, seçim çevresine hizmet etmeyi isteyen arkadaslarimiz Özel Idare Ishani’ndaki muhtarlar dernegi merkezimize gelerek akillarina takilan sorulara cevap bulabilirler” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284