Muratdedeli Veliler: Çocuklarimiz Küçük, Tasimali Sistemle Göndermek Istemiyoruz

Ilimize bagli Muratdede köyündeki aileler önümüzdeki yil okullarinin kapatilip tasimali sisteme geçmesine tepki için imza kampanyasi baslattilar.

Muratdedeli Veliler: Çocuklarimiz Küçük, Tasimali Sistemle Göndermek Istemiyoruz

Muratdede Ilkokulu’ndaki yaklasik 40 ögrencinin çogunun yaslarinin küçük olmasi, kis aylarinda yolun kapanma ihtimali ve köy yolunun karayollarina bagli bir yol olmadigindan dolayi açilmama ihtimalinin tüm aileleri tedirgin ettigini söyleyen Süleyman Yildirim Karaman Valiligine ve Il Milli Egitim Müdürlügüne dilekçe vereceklerini söyledi. Tasimali sistemle gidecekleri Kizilyaka köyünün kendi köylerine 8 km uzakta oldugunu özellikle kis aylarinda ulasimda sikintilar yasanacagini belirten Yildirim, alinan kararin yanlis oldugunu, mevcut durumun dev etmesinin daha saglikli olacagini söyledi. Ögrenci velisi Remzi Çolak da istisnasiz her ailenin karara tepkili oldugunu söyleyerek çogunlugu küçük yasta olan çocuklarinin bu sekilde bir sistemle okula gitmelerinin kendilerini endiselendirdigini belirtti.
Mustafa Yamali adli ögrenci velisi de alinan yanlis karari civar köylerdeki 4 muhtarin aldigini söyleyerek 2 ögretmenli okullarinin kapatilmamasi gerektigini, yanlistan dönülmesini istedi. Kararin geri çekilmesi için tüm yollari deneyeceklerini belirten Yamali ilgillerin bu konuyu en kisa sürede gündemlerine almalari gerektigini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284