MÜSİAD Başkanı Cevher: OSB’nin Durumu İyi. Küçük Esnaf Sıkıntıda

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Karaman Şubesi, düzenlediği bir basın toplantısıyla 2017 yılını değerlendirdi.

MÜSİAD Başkanı Cevher: OSB’nin Durumu İyi. Küçük Esnaf Sıkıntıda

MÜSİAD Başkanı Ali Osman Cevher, toplantının başında derneğin kuruluşundan bugüne yapılan faaliyetlerini özetleyen bir sunum gerçekleştirdi.

5 Ocak 2017’de yeni yönetimle göreve başladıklarını belirten Cevher, İl protokolünün yanı sıra Bakanlık ve Başbakanlık düzeyinde, yabancı yatırımcı ve kültür ateşelikleri nezdinde yapılan ekonomik, sosyal ve eğitim içerikli etkinliklere değindi.

MÜSİAD’ın Türkiye’de 86, dünyada ise 68 ülke ve 181 noktada şubesinin bulunduğunu ifade eden Cevher,  “Üyelerimizle sürekli istişare halindeyiz. Karaman’ımızda da son yıllarda özellikle Serbest Bölge, Lojistik Yatırımlar ve Planlama noktasında da takiplerimizi yürütüyoruz” dedi.

Cevher, Karaman’ın ekonomisinin sürekli bir gelişim ve kalkınma halinde olduğunu ve büyük sermayeli şirketlerin ekonomik anlamda ihracata dayalı üretim yaptıklarını ve mali yapılarını koruduğunu belirterek, OSB’deki firmaların iyi durumda olduğunu ancak küçük esnafın çok büyük sıkıntıları olduğunu belirtti.

Cevher, “Büyük sanayi şirketleri her ne kadar ihracat ve sermaye paylarında bir sıkıntı yaşamasalar da nitelikli işgücüne dayalı departmanlarında istihdama dayalı işgücünü istikrarda zorlanıyor. Yine Karaman’da küçük esnafımız ve küçük sanayi esnafımıza baktığımızda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Şu an esnafımız zor durumda. Bununla ilgili MÜSİAD olarak Genel Merkez bünyesinde Bakanımız Mehmet Şimşek’e esnafımızın sıkıntılarını anlattık, anlatmaya devam ediyoruz. Çözüme yönelik proje ve çalışmaların da MUSİAD olarak takipçisiyiz.”dedi.

Başkan Cevher konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken,  temennilerin ardından katılım sağlayan medya kuruluşlarına teşekkür etti.

Bir gazetecinin yaklaşan Ticaret Odası seçimlerinde bir adayınız var mı sorusuna ise Cevher, “Şuan istişaremizden çıkan bir isim yok. MÜSİAD olarak elbette bizimde desteklediğimiz bir adayımız olacak. İstişarelerimiz devam ediyor ve henüz bir karar vermiş değiliz. İlerleyen süreçte bizlerde desteklediğimiz adayı açıklayacağız” dedi.

Karaman'da ekonomik alanda stratejik bir planında yapıldığını belirten Cevher, bu konu ile ilgili Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile bir çalışma içerisinde olduklarını ve çalışma bittiğinde bunun sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284