Mustafa Duyar’ın Başkanlığında MÜSİAD Rotterdam Açıldı

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın da bizzat katıldığı açılışlara Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın farklı kentlerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden de katılımlar oldu.

Mustafa Duyar’ın Başkanlığında MÜSİAD Rotterdam Açıldı

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Hollanda'da yeniden yapılandı. Geçtiğimiz günlerde Rotterdam, Utrecht ve Lahey kentlerinde şube açtı.

Hollanda’da aktif ticaret yapan yaklaşık 2 bin 500 civarındaki Karamanlı hemşerimiz, Müsiad Rotterdam, Amsterdam, Den Haag ve Utrecht’e canlılık katıyor.

Gerek yönetim kurulu gerekse üye olarak Müsiad şemsiyesi altında görev alan hemşerilerimiz tekstilden sanayiye, gıdadan seracılığa her sektörde ticaret yaparak, Hollanda ekonomisine büyük katkı sağlıyor ve binlerce insana da istihdam olanağı sağlıyorlar.

Karamanlı nüfusun yoğun olduğu Rotterdam’da, şube açan Müsiad’ın başkanlığını ise yine bir hemşerimiz girişimci Mustafa Duyar yapıyor.

Müsiad Genel merkez tarafından Rotterdam Müsiad başkanlığına atanan Mustafa Duyar, açılış konuşmasında, “Müsiad Hollanda, geçen zaman zarfında daha da büyüyerek geliştiğini, bundan sonra 4 şube ile yoluna devam edeceğini bu vesileyle belirtmek istiyorum. Müsiad Türkiye’de olduğu kadar dünyada da çok saygın ve güven duyulan bir kurum haline gelmiştir. Dünyada 69 ülkede, 183 noktada hizmet etmeye devam etmektedir. 650 bin nüfusu olan liman kenti Rotterdam’da, var olan Türk kökenli girişimcilerimizle zaman zaman bir araya gelerek Müsiad’ın çalışmaları ve avantajları konusunda nasip olursa toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle geçtiğimiz Kasım ayında 30 kişilik grupla Karaman, Aksaray, Nevşehir ve İstanbul’a gerçekleştirdiğimiz ‘iş gezisi’ programımız oldukça başarılı oldu. Benzer gezilerimiz tekrarlanacaktır. Müsiad Rotterdam ofisimizin açılışı hayırlara vesile olsun.” dedi.

Öte yandan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Amsterdam'da bir basın toplantısı düzenleyerek, MÜSİAD olarak 24 yılda Avrupa'da 11 farklı ülkede 24 noktaya ulaştıklarını söyledi.

Rotterdam, Lahey ve Rotterdam şubelerini açarak bu ülkedeki şube sayılarını da 4'e yükselttiklerini belirten Kaan, "Bu, MÜSİAD'ın İstanbul'da küçük bir ofisle başlayan yolculuğunun nerelere vardığının bir göstergesi ve Türkiye adına gurur verici bir başarıdır." dedi.

Kaan, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin uzun yıllara dayandığına işaret ederek, şunları söyledi: "Hollanda'daki 4 şubemizle birlikte, ticari diplomasiyi ve ilişkileri büyüteceğimizi düşünüyoruz. Derneğin Hollanda'da olmasının hem Avrupa'daki ticari ilişkileri açısından hem de üyelerimizin büyümesi ve gelişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz."

Öte yandan Rotterdam’ın yanı sıra aynı gün Utrecht ve Den Haag Müsiad ofisleri de resmi açılışını gerçekleştirdi. Aynı günün akşamında ise Amsterdam’da bir gala programı icra edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284