Mut`a Dogalgaz Izni Ve Lisansi Alindi

Mersin`in Mut Belediye Baskani Murat Orhan, “Siyaseti dedikodu üzerinden degil, hizmet üzerinden yapiyoruz. Bizim farkimiz bu” dedi.

Mut`a Dogalgaz Izni Ve Lisansi Alindi

Orhan, ilçeye dogalgaz gelmesi ile ilgili olarak her türlü izin ve lisans islemlerinin Mut Belediyesi tarafindan alindigini ifade ederek, “Biz üzerimize düseni yaptik, artik söz Mut halkinda. Eger Mut isterse, dogalgazin ilçemize gelmesinde hiçbir engel yok” dedi.
Mersin'in ilçeleri arasinda dogalgazin gelecegi ilk ilçenin Mut olduguna dikkat çeken Orhan, “Ilçe merkezimizde hane sayisinin en az yüzde 60'inin bu hizmetten yararlanmayi taahhüt etmesi ve istemesi gerekiyor. Mersin Valiligi Özel Idaremizin adina bir hesap açildi. Bu hesaba iade garantili olarak 335 TL ücret yatirmak yeterli. Dogalgazin ilçemize gelmesini bu kadar kolaylastirdik. Her türlü izin ve lisans islemleri bitti. Belediye olarak biz, dogalgazin dagitiminda, çogaltilmasinda gerekli taahhütlerimizi verdik” diye konustu.
Dogalgaz yatirimi sürecinin Mut'a gelmesinin TOKI'de oldugu gibi talep örgütlenmesi seklinde yürüdügüne dikkat çeken Orhan, hane basina 335 TL'lik bedelin yatirilmasi halinde yaklasik 3–4 ay içinde ihaleye çikabilecegini, Karaman-Mut hattinin BOTAS tarafindan 1 yil içinde tamamen dösenecegini de sözlerine ekledi.
Sehir merkezindeki dagitim sebekesinin gerek Mut Belediyesi gerekse özel tesebbüsle yapilabilecegini belirten Orhan, sivi halde gelen ve çogaltilarak kullanilabilir gaz haline getiren, dogalgaz çogaltma istasyonu kurulmasi konusunda yer tahsisi ve her türlü islemler yerine getirdiklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284