Müteahhitler Birliginden Çevre Ve Sehircilik Müdürlügü’ne Ziyaret

Müteahhitler Birligi Baskani Muharrem Aydin yeni kurulan Çevre ve Sehircilik Bakanligi Il Müdürlügü’ne yaptigi ziyarette Il Müdürü Hüsamettin Bayram ile son zamanlarda yeni kanunlarla ortaya çikan konular hakkinda görüs alis verisinde bulundular.

Müteahhitler Birliginden Çevre Ve Sehircilik Müdürlügü’ne Ziyaret
Özellikle yapi denetimin gelmesi ile özel sektör ile de baglarini siki bir sekilde kuran müdürlük artik insaatlarda basta demir ve beton kontrolü olmak üzere birçok konuda denetimler gerçeklestirmeye baslamislardir. Ziyaret esnasinda Müdürlük bünyesinde kurulan Laboratuari da gezen ikili yapilan testler ile ilgili bilgiler aldilar.
Ayrica son zamanlarda adini siklikla duydugumuz Müteahhitlerin ve Insaat Ustalarin da belge alma zorunlulugu konularinda da açiklama yapan Il Müdürü Hüsamettin Bayram, Yilbasi itibari ile Müteahhitlerin Ticaret Odasindan alinan Faaliyet belgeleri (Faaliyet konusunda Insaat bulunmasi gerekli) ve 100,00.-TL harç ile birlikte belgelerini alabilecegini, Insaat Ustalarinin da geçmise dair Sigortalilik durumlari ya da Müteahhit yaninda çalistigina dair formu Müteahhide doldurtup getirmesi ve 10,00.-TL harç karsiliginda 2015 yilina kadar Geçici Belgelerini alabilecegini dile getirdi.
Ziyarette Müteahhitlerin ilerde karsilasacagi yasal düzenlemeler ve izlenecek yol haritasi ile Müteahhitler Birliginin faaliyetler konusuldu, Muharrem Aydin Il Müdürü’nün yeni görevinin hayirli olmasi dileklerinde bulundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284