“Sahne Sırası Sende” Türk Müziği Yarışması Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Sahne Sırası Sende" sloganıyla başlattığı “Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması”nın Karaman il birinciliği aşaması tamamlandı.

 “Sahne Sırası Sende” Türk Müziği Yarışması Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin Türk Müziğine olan ilgilerinin artırılması amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışması'nda gençlik merkezi üyesi binlerce genç hünerlerini sergilemeye devam ediyor.

Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Eğitim Uzmanı Hüseyin Bilgen, etkinliğin yarışmadan ziyade, gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini artıran bir aktivite olduğunu ifade ederek,” Kültür ve Sanat yarışmaları bir toplumun can damarlarıdır. Bizlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hem kültürümüzü yaşatmayı hem de Türkiye'nin dört bir yanındaki gençleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmaya katılımın yüksek olması ise sevindirici. Özellikle yarışmacı arkadaşlara bir iki konuda tavsiyede bulunmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi toplumun karşısında kendinizi ifade edebilmeniz diğeri ise rahat bir şekilde sanatınızı icra edebilmenizdir. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, "solo kız - erkek ses ve solo çalgı" kategorilerindeki yarışmada 17 genç Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve geleneksel Türk müziği eserlerini seslendirerek jüri önünde ter döktü.

Jüri üyeliğini Alper Hançer, Mesut Murat ve Hakan Karakaya’nın yaptığı Türk Müziği yarışmasında 18-21 yaş solo kız ses kategorisinde ‘Bahçede Yeşil Çınar’ eseriyle Emine Koruk, 18-21 yaş solo erkek ses kategorisinde ‘Bizim Ele Bahar Geldi’ eseriyle Oğuzhan Kaya, 18-21 yaş solo çalgı kategorisinde ‘Nihavent Sigan(Keman)’ eseriyle Süleyman Ali Ünver, 22-29 yaş solo kız ses kategorisinde ‘Abalı Zeybeği’ eseriyle Kübra Kaldırım, 22-29 yaş solo erkek ses kategorisinde ‘Söyleme Bilmesinler’ eseriyle Hakkı Aydın ve 22-29 yaş solo çalgı kategorisinde ‘Yağcılar Zeybeği’ eseriyle Mustafa Okur kategorilerine birinci olarak Mart ayının son haftasında Eskişehir’de düzenlenecek olan Bölge elemelerinde Karaman’ı temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmada dereceye giren seslere ödülleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Eğitim Uzmanı Hüseyin Bilgen, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Osman Selçuk Akbaş ve Aydın Kaya tarafından verildi.

Ödül törenin ardından yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası veridi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284