Nigde’de Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Rüzgari Esti

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Türk Müzigi Orkestrasi 2 Mayis 2015 Cumartesi Aksami Kültür Müdürlügünün davetlisi olarak gittigi Nigde’de “Bir Çalikusu Hikâyesi” isimli konserini icra etti.

 Nigde’de Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Rüzgari Esti

Konsere Nigde Valisi Necmettin Kiliç ve esleri, Kültür Müdürü Tansel Tokmak ve esleri ile Kültür ve Sanat Dernegi Baskani Meral Biyik ve Dernek Yönetim kurulu üyesi Yasar Yüksel, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Zeki Tuman, Müzik Zümre Baskani Özgür Havuççu, Nigde Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Zümre baskani Rüstem Kilinç, Nigde Üniversitesi hocalari ve kalabalik bir dinleyici kitlesi katildi.

Konser Okul Müdürü Zeki Tuman’in selamlama konusmasiyla basladi. Zeki Tuman Konusmasinda, Yunus’un, Mevlana’nin Karamanoglu Mehmet Bey’in diyari, Türkçenin baskenti Karaman’dan selam ve sevgiler getirdigini, bu gencecik insanlarin, bu gece icra edecekleri eserlerle geçmisin nadide eserlerini yasattiklarini ve gelecege tasidiklarini ifade etti. Bu gençlere sahip çikilmasi gerektigini vurguladi. Konuklarin keyifli dakikalar geçireceklerine inandigini ifade eden Tuman, gençlerin Türk kültürü ve sanati adina önemli bir is yaptiklarini ve bu gençlere sahip çikilmasi gerektigini belirtti.
Nalan Yegin’in sefligini yaptigi koro Nihavent, Muhayyer Kürdi ve Hicaz eserlerden olusan örnekler icra etti. Konsere Nigde halkinin yani sira çevre illerden de katilimlar oldu. Konserin kapanis konusmasini yapan Necmettin Kiliç, Gençlerle gurur duydugunu ve önemli bir is yaptiklarini ifade ettiler. “Karaman Güzel Sanatlar Lisesi bu gece bizi gençligimize götürdü. Gençligimizde dinledigimiz nadide eserleri icra ettiler. Her milletin kendine has kültürü, sanati ve degerleri vardir. Bu gençler bize bu degerlere sahip çiktiklarini gösterdiler, Bize böylesi güzel bir gece yasattiklari için, basta okul müdürü olmak üzere ögretmen ve ögrencileri yürekten kutluyorum.” Dedi. Konserin sonunda Okul Müdürü Zeki Tuman gecenin anisina Nigde valisi ve Kültür Müdürünü konser kaydinin oldugu cd’yi hediye etti. Konser sonunda dinleyiciler ögrenci ve ögretmenleri kutlayarak keyifli bir gece geçirdiklerini ifade ettiler.
Konser Sonrasi Nigde Valisi Necmettin Kiliç ve Hanimefendi Karaman Güzel Sanatlar Lisesine yakin ilgi gösterdiler ve ikramlarda bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284