Nihayet Bir Ucube Daha Ortadan Kalkiyor

Devlet Demir Yollari’na ait tamamlanmamis üst geçit, nihayet yikiliyor. Bundan yaklasik 35 sene önce stadyum kavsagindaki demiryolunun üzerine insasi baslayan ancak sadece köprü ayaklari yapilarak kaderine terk edilen yapi, belediyenin gayretleriyle Devlet Demir Yollari Genel Müdürlügü’nden alinan gerekli izinle yikilmaya baslandi.

Nihayet Bir Ucube Daha Ortadan Kalkiyor

5 Aralik 2012 Çarsamba günü baslayan yikim çalismasi, tren seferlerini etkilemeyecek sekilde yapilirken bu alanda yeni bir alt geçit düzenlemesi yapilacagi açiklandi.
Alt geçit çalismasi baslayincaya kadar Molla Fenari ve Ahmet Öktem caddelerini simdilik geçici bir yol ile birbirine baglanacagi ve senelerdir devam eden Larende Mahallesi ile merkez arasindaki kopuklugun da bu sayede giderilecegi belirtildi.
Geçtigimiz günlerde yine ayni sekilde Karaman’a büyük sikinti veren eski Emlakbank binasi uzun ugraslar sonucu yikilmis ve su anda gündemde olan Ziraat Bankasi binasinin da yikilarak Kugulu Park’in devami niteliginde projeye dâhil edilmisti. Demiryolu üzerindeki çirkinlik âbidesi ise, Karaman Belediyesi ve Devlet Demir Yollari’nin Adana’daki 6. Bölge Müdürlügü’nce imzalanan protokol ile ortadan kaldiriliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284