Nüfus Müdürlüklerinde KPSS Mesaisi

Hafta sonu yapilacak ortaögretim-önlisans 2012 Kamu Personel Seçme Sinavi için sinav günü il ve ilçe nüfus müdürlükleri açik tutulacak.

Nüfus Müdürlüklerinde KPSS Mesaisi

ÖSYM'den yapilan açiklamaya göre, ön lisans düzeyinde 22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah, ortaögretim düzeyinde ise 23 Eylül Pazar sabah olmak üzere iki oturumda yapilacak olan 2012-KPSS ortaögretim/önlisans sinavina katilacak adaylardan, nüfus cüzdani olmadigi veya nüfus cüzdaninda TC Kimlik Numarasi, fotografi veya soguk damga bulunmadigi için sinava katilamayacak durumda olan adaylar için Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünce bazi Nüfus Müdürlükleri, 23 Eylül Pazar günü saat 07.00-10.15 arasi açik olacak.
Nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda TC Kimlik Numarasi fotografi veya soguk damga bulunmayan 2012-KPSS Ortaögretim/Önlisans adaylarinin, kimlik belgesi nedeniyle sinavda bir hak kaybina ugramamalari, magduriyet yasamamalari için sinav kurallarina uygun kimlik belgelerini edinerek sinava girmeleri gerekiyor.
Açik olan ilçe nüfus müdürlügünün sorumluluk alaninda bulunan yerlesim yeri muhtarliginca düzenlenen nüfus cüzdani talep belgesi ibraz edenlerin nüfus cüzdani tanzim edilerek ilgilisine verilecek.
Nüfus cüzdani talep belgesi ibraz edemeyen, ancak fotografli baska bir kimlik ibraz edenlerin, kimlik bilgilerinin birebir tutmasi halinde nüfus cüzdani tanzim edilerek ilgilisine verilecek. Sorumluluk alani disinda bulunan yerlesim yeri muhtarliginca düzenlenen nüfus cüzdani talep belgesi ibraz edenler veya muhtarliktan böyle bir belge tanzim ettiremeyen adaylar, müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM'nin ''//ais.osym.gov.tr'' internet adresinde yer alan 2012-KPSS ortaögretim/önlisans basvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaralari ve aday sifreleri ile erisecek.
Adaylarin, nüfus müdürlüklerinden nüfus cüzdanlarini edinmeleri gerekiyor. Nüfus müdürlükleri tarafindan adaylara verilecek ''Nüfus Kayit Örnegi'' belgesi sinavda geçerli olmayacak. Nüfus Kayit Örnegi ile sinava gelen adaylar sinava alinmayacak, sinava alinsalar bile sinavlari geçersiz sayilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284