“NUSRAT”Mobil Oyunu Karamanli Gençlerin Ilgi Odagi Oldu

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen mobil savas oyunu Nusrat, Karamanli gençlerin ilgi odagi oldu.

“NUSRAT”Mobil Oyunu Karamanli Gençlerin Ilgi Odagi Oldu

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Çanakkale Savaslari’nin 100. yil etkinlikleri kapsaminda hayata geçirilen mobil oyun ‘Nusrat’, Karaman’da da gençlerin ilgi odagi oldu. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan tanitim çalismalari devam eden mobil oyunun tanitim görselleri Gençlik Merkezi, spor tesisleri ve özellikle gençlerin yogun olarak kullandigi alanlarda yerini alarak tanitimi gerçeklestiriliyor.
Yayinlandigi ilk günde Google’nin ‘Global Top 500 En Yeni Uygulamalar’ siralamasina 284. siradan giris yapan oyunun 1 hafta içinde ‘En iyi 24’ siralamasina girdigi ögrenildi. Android markette ve Apple Store’da kullanicilarin begenisine sunulan mobil oyunun, gençlerin tarih bilincine katki saglamasi hedefleniyor.
3 boyutlu mobil oyunun ilk bölümünde, elinde kalan son 26 mayini Çanakkale Bogazina döseyerek düsman donanmalarina büyük kayiplar verdiren Nusrat Mayin Gemisi’nin bu tarihi görevi isleniyor. Diger bölümlerde ise oyuncularin 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çikarmasi, Kirte Köyü Muharebesi, Ariburnu Çikarmasi ve Conk Bayiri gibi mücadeleleri basariyla geçebilmesi amaçlaniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284