Ögrenci Olmak Zor Geldi, Is Adami Oldum

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Isadami Bestami Kuru ‘Ögrenci Olmak Zor Geldi, Is Adami Oldum’ baslikli bir söylesi gerçeklestirdi. KMÜ Sosyoloji Ögrenci Toplulugu tarafindan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda düzenlenen seminere çok sayida ögrenci katildi.

Ögrenci Olmak Zor Geldi, Is Adami Oldum

“Ögrenci olmak zor mu?”
Ögrencilik hayatina dair anilarini paylasan Bestami Kuru, salondakilere ‘Ögrenci olmak zor mu?’ sorusunu yöneltti ve ögrencilerin bu konu hakkindaki görüslerini aldi. Ögrencilik döneminde sinavlarin kendisi için problem oldugunu ve bunun için de ögrenciligin kendisine göre zor oldugunu belirten Kuru, “Ögrenciligim boyunca kendi ayaklarim üzerinde durmak mümkün olmadigi için bu dönem benim adima zor geçti.” dedi.
“Yasiniz gençken girisimci olmanin yollarini arastirin”
Ögrencilere girisimcilik hakkinda fikirlerini soran Bestami Kuru, bu konudaki düsüncelerini paylasarak, “Yasiniz gençken, girisimci olmanin yollarini aramaniz gerekir.” tavsiyesinde bulundu. Kuru, “Deneme yanilma lüksünüz ve zamaniniz var, esnek bir yapiya sahipsiniz, hem zaman hem de tecrübe olarak maddi anlamda kaybedecek çok büyük bir sermayeniz de yok. En büyük sermayeniz, enerjiniz ve ortaya koydugunuz emek. Bu dönemi iyi degerlendirin.” seklinde konustu.
“Kazananlar asla birakmayan, hayalci insanlardir”
Bestami Kuru, kendisinin girisimci olmayi seçmesindeki etkenlerden bahsederek, “Kaybedebilecegim seyler sinirliydi fakat girisimci olursam kazanabileceklerimin bir siniri olmadigini düsünüyordum. Hiçbir insan dünyaya kaybetmek için gelmedi. Herkes kazanmak için çalisiyor ve bunun üzerine planlar kuruyor. Kazananlar asla birakmayan, hayalci insanlardir.” dedi.
“Hayata sürekli pozitif bakabilmeliyiz”
Hayatta basarili olmanin diger bir yolunun da mutlu olmaktan geçtigini söyleyen Bestami Kuru, “Hayata pozitif bakarak mutlu olabiliriz, kazanabiliriz fakat hayata sürekli negatif bakmaya devam edersek elimizdekilerin dahi kiymetini bilemeyiz. Hayatim mükemmel degil ancak sahip oldugum her seye minnettarim ve her zaman daha iyisi için çalisiyorum. Insanlarin bu anlayista olmasi onlarin mutlu olmasini ve basariya ulasmasini saglayacaktir.” dedi.
Geçen yil da ayni salonda konferans verdigini hatirlatan Bestami Kuru, bu yil hedef kitlesini daha da genislettigini, bunun da kendisini dinleyen insanlara gerçekten bir seyler kattiginin göstergesi oldugunu söyledi. Seminerin sonunda ögrencilerin sorularini yanitlayan Kuru’ya Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Baskani Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal’in plaket vermesinin ardindan etkinlik son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284