Öğrenciler Şehitler Diyarını Gezdi

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen gezi kapsamında 12-15 Ekim tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde öğrenim gören 47 öğrenci Çanakkale ve Bursa illerini gezdi.

Öğrenciler Şehitler Diyarını Gezdi

Türk Dilinin Başkentinden Şehitler Diyarına Yolculuk adıyla düzenlenen gezide Osmanlıdan günümüze ecdadımızın kahramanlıkları, Çanakkale’de ecdadımızın içinde bulundukları zor koşullarda bile en büyük cesaret ve kahramanlık örneği göstererek bu ülkeyi birlik ve beraberlik içerisinde nasıl kurtardıklarını yerinde görerek daha iyi anlamışlar ve geçmişle günümüzü kıyaslama fırsatı buldular. Tarihi yerler profesyonel rehberler eşliğinde gezdirilerek öğrencilerimize buraların önemi anlatıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Gezi dönüşü öğrencilerimiz; tarihi yerlerin herkese yerinde anlatılmasının tarihimizin daha iyi öğrenilmesine yardımcı olacağını, ülkemizin bu günlere hangi zorlukları atlatarak geldiğini, zaferlerin Türk-Kürt-Laz-Çerkez-Alevi-Sünni vb. ayrımı yapılmadan birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek kazanıldığını ve ülkemizin her karış toprağında bu mücadelenin izlerinin görüldüğünü ancak son dönemlerde FETÖ/PDY terör örgütünün ülkemize verdiği zararları, birlik ve beraberliğin önemini 15 Temmuz sürecinde daha iyi anladıklarını, onun için her vatandaşın bu bilinçle yaşaması gerektiğini kendilerine bu imkânı sunan Karaman Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ettiklerini beyan etmişlerdir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284