Ögretmenler Günü Mesajlari

VALI KAHRAMAN: ÖGRETMENLERIMIZ SEVGI VE SAYGININ EN YÜCESINI HAK EDIYORLAR”

Ögretmenler Günü Mesajlari
Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, 24 Kasim Ögretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayinladi.
Vali Kahraman mesajinda, “Daima hakikati arayan ve daima hakikati anlatan ögretmenlerimiz, sevginin ve sayginin en yücesini hak ediyorlar; çünkü onlar bize hayal ile hakikatin arasinda yasamayi ve kendimiz olabilmeyi ögretirler. Onlarin en büyük hedefi tipki Hz. Yunus misali gönüllere sevginin tohumunu saçmak, gönüllerdeki sevgiyi uyandirmaktir; çünkü dünyayi sadece sevginin degistirebilecegini en iyi bilen bilgedir ögretmen. Sevgi ektikleri gönüllerden sükran biçmek de elbette ki en çok onlarin hakkidir. 24 Kasim Ögretmenler günü vesilesiyle basta Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmis ögretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken; tüm ögretmenlerimizin ögretmenler gününü en samimi duygularla tebrik ediyorum, her birine basarilar ve mutluluklar diliyorum” dedi.
 
REKTÖR GÖKMEN: “ÖGRETMEN BIR KANDILE BENZER. KENDINI TÜKETEREK BASKALARINA ISIK VERIR”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ögretmenler günü nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Saygin kisilikleriyle yüreklerimizde yasattigimiz 24 Kasim ögretmenlerimizin gününü; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Basögretmenlik unvaninin verilisi nedeniyle 1981 yilindan itibaren her yil kutlamaktayiz. Basögretmen Atatürk’ün ifade ettigi gibi “Ögretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek baskalarina isik verir”. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde “üniversite olma” bilinci ile egitim veren akademik personelimiz de Türkiye’deki üniversiteler içerisinde farkli, aranan ve tercih edilen bir üniversite konumuna gelmek için çevrelerine isik verme gayreti içerisindedirler. Üniversitemizin degerli akademisyenlerinin temel hedefi, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygili, sorunlara neden-sonuç iliskisi içinde çözüm üretebilen, arastiran, sorgulayan, ulusal degerlere saygili, bilimin ve aklin yol göstericiliginden ayrilmayan çagdas bireyler yetistirmektir. Bu vesileyle özverili çalismalari ile ögrencilerimizin en iyi sekilde yetismelerini saglayan ögretim elemanlarimizin ve tüm ögretmenlerimizin ögretmenler gününü kutluyor, sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
IL GENEL MECLIS BASKANI BAYIR: ÖGRETMENLERIMIZ BU VATANIN EGITIM ORDULARIDIR”
Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, ögretmenler günü nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Gelecegimize yön verecek evlatlarimizin yetismesini saglayan ana ve babadan sonra evlatlarimiza anne ve babalik yaparak çocuklarimizi yetistiren ögretmenlerimize minnettariz. Ögretmenlerimiz olmasa idi okuyamaz, yazamaz ve ileriyi göremezdik, bizlere vatan sevgisini, insan sevgisini ve dünyadaki bütün sevgileri ögretmenlerimiz ögretti.   Onlar bu vatanin egitim ordularidir. Ögretmenlerimiz her türlü zorluklara katlanarak yerine göre lojmani bulunmayan bir köy okulunda, yerine göre teröre maruz kalan, yerine göre görevi basinda sehit olan ama bütün zorluklara ragmen yilmadan usanmadan hizmetten ödün vermeyen eli öpülesi kisilerdir. Ögretmenlerimiz yilda sadece bir kez degil her zaman hatirlanmasi gereken degerlerimizdir. 24 Kasim Ögretmenler gününün bütün ögretmenlerimize kutlu olmasini temenni eder, ebediyete intikal etmis olan bütün ögretmenlerimize rahmet diler, saygi ve sevgilerimi sunarim” dedi.
 
CHP’LI HANIMLAR: SÖZLESMELI ÖGRETMEN UYGULAMASI EGITIME DARBEDIR”
Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari Merkez Ilçe Baskani Meral Ünal ile Kadin Kollari Il Baskani Fadime Özmen, 24 Kasim Ögretmenler günü nedeniyle yayinladiklari mesajda, sözlesme ögretmen uygulamasinin ögretmenlik meslegine ve egitime darbe vurdugunu söylediler.
Ünal ve Özmen, “Büyük Önder Atatürk’e 83 yil önce “millet mekteplerinin basögretmeni” unvaninin verilmesi nedeniyle tüm ögretmenlerimize armagan edilen bu anlamli duygu yüklü günü kutlamanin heyecani ve mutlulugu içerisindeyiz. Bu müstesna günde; geri kalmisligin ve cehaletin ortadan kaldirilarak çagdas bir toplum haline gelebilmenin, ancak bilimsel yöntemlerle gerçeklestirilebilecek bir egitim ve ögretimde mümkün olacagini isaret eden basögretmen Atatürk’ü büyük feragat ve fedakârliklarla bizleri yetistiren tüm ögretmenlerimize bir kez daha, saygi ve minnetle aniyoruz. Basögretmen Atatürk’ün aziz hatirasi önünde saygi ile egilirken; emekli ve görevli tüm ögretmenlerimizin ve her gün büyük bir umutla atanmayi bekleyen ama bir türlü atanamayan genç ögretmen adaylarimizin bu anlamli günlerini en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum. Sözlesme ögretmen uygulamasi ögretmenlik meslegine ve egitime darbe vuruldugunun kaniti niteligindedir. Cumhuriyetimize ve gelecegimize sahip çikan nice nesiller yetistiren; aramizdan ayrilan degerli ögretmenleri, tahribati yüreklerimizi daglayan büyük Van depreminde yitirdigimiz gencecik ögretmenlerimizi de rahmetle anarak ailelerine ve tüm egitim camiasina bassagligi diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284