Ögretmenlere Performans Sistemi Geliyor

Milli Egitim Bakanligi, ögretmen yetistirme ve gelistirme sistemini, ögretmen ve ögrenciyeterliliklerini esas alan bir performans sisteminide içerecek sekilde yeniden yapilandiracak.

Ögretmenlere Performans Sistemi Geliyor

28445 Sayili Mükerrer Resmi Gazete'de yayimlanan 2013 Yili Programi'nda
"Egitim Sistemi'nin Gelistirilmesi"ne yönelik temel amaç ve hedeflere göre, 2013 yilinda ögretmen istihdamina iliskin strateji ve politika belgesi hazirlanacak ve uygulanmaya baslanacak.
MEB'in sorumlulugunda yürütülecek çalismalara Maliye Bakanligi, Devlet Personel Baskanligi, YÖK ve üniversiteler de destek verecek.
Çalismalar kapsaminda ögretmen istihdamina iliskin strateji ve politika belgesi hazirlanacak. Egitim fakültelerinin kontenjanlari ülkenin gelecekte ihtiyaç duyacagi branslara ve ögretmen sayisina göre belirlenecek. Ögretmenlerin atamalarinda bölgeler itibariyla ögretmen ihtiyacinin dikkate alindigi tesvik edici bir yaklasim benimsenecek.
-Yenilenen müfredatlar için yöneticiye egitim-
Ögretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik hizmet içi egitimlerin sayisi ve etkinligi artirilacak. Bu çalismalara Maliye Bakanligi, üniversiteler, isçi ve isveren sendikalari konfederasyonlari da katilacak.
Yenilenen müfredatlara uygun olacak sekilde yönetici, ögretmen ve diger personelin yeterlilik alanlarini esas alan ve sorumluluguna verilecek görevleri en uygun sekliyle yapmasini saglayacak bilgi ve beceriyi kazandiran etkin bir hizmet içi egitim sistemi kurulacak. Bu kapsamda düzenlenen seminer ve kurslarin niteligi artirilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284