Ögretmenlere Yeni Mesai Ücreti

``Milli Egitim Bakanligi Yönetici ve Ögretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Iliskin Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar`` Resmi Gazete`de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Ögretmenlere Yeni Mesai Ücreti

Okul sporlari, halk oyunlari ve izcilik faaliyetleri kapsaminda görevlendirilen yönetici ve ögretmenler, ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yariyil ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptiklari her gün için 3 saat ek ders görevi yapmis sayilacak.
Gençlik ve Spor Bakanligi'nca yürütülen okul sporlari, halk oyunlari ve izcilik faaliyetleri kapsaminda geçici olarak görevlendirilen yönetici ve ögretmenler, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmis ek ders görevi bulunup bulunmadigina bakilmaksizin ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yariyil ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptiklari her gün için 3 saat ek ders görevi yapmis sayilacak.
Maliye Bakanligi ve Sayistay'in görüsleri alinarak hazirlanan karara göre, müdür yetkili ögretmen, bagimsiz müdürlügü bulunmayan ilkokullarda sinif ögretmenligi görevi yaninda yönetim hizmetlerini de yürüten ögretmen olarak yeniden tanimlandi.
Karara eklenen geçici maddeyle, Gençlik ve Spor Bakanligi'nca yürütülen okul sporlari, halk oyunlari ve izcilik faaliyetleri kapsaminda geçici olarak görevlendirilen yönetici ve ögretmenler, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmis ek ders görevi bulunup bulunmadigina bakilmaksizin ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yariyil ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptiklari her gün için 3 saat ek ders görevi yapmis sayilacak. Buna iliskin ek ders ücretleri kadrolarinin bulundugu kurum tarafindan ödenecek.
Bu uygulama kararin Resmi Gazetede yayimlanmasindan itibaren 2 ögretim yili ile sinirli olmak üzere uygulanacak ve bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayni günlerde asil görevi için öngörülen ek ders ücreti ayrica ödenmeyecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284