Ölçü Ve Ölçü Aletlerinin 2017 Yılı Periyodik Muayeneleri Açıklandı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Ölçü ve Ölçü Aletlerinin periyodik muayenesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ölçü Ve Ölçü Aletlerinin 2017 Yılı Periyodik Muayeneleri Açıklandı

Toktay Açıklamasında;3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nu gereği kullanılan Ölçü ve Ölçü Aletleri'nin 2 yılda bir periyodik muayene ettirilmesi gerekmektedir. Periyodik Muayene için Müracaat etme süresi 28 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadardır. İki Yıllık Muayene Süresini doldurmuş Ölçü ve Tartı Aletleri için belirtilen sürelerce Beyanname verilmesi gerekmektedir.
İki yıllık periyodik muayene süresini doldurmuş; tartım kapasitesi 2000 kg’ın üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri ile diğer tartı aletlerini (Hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, taksimetre, naklimetre ) bulunduran kişi ve kuruluşların Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine,
İki yıllık periyodik muayene süresini doldurmuş; otomatik tartı aletleri, tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip III Ve IV ncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile I Ve II nci sınıf otomatik olmayan tartı aletlerini bulunduran kişi ve kuruluşların Yetkili Muayene Servislerine,
İki yıllık periyodik muayene süresini doldurmuş; Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip olmayan III ve IV ncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden;
*  Masa terazileri
* Asma teraziler
* Tek kollu kantarlar
* İbreli terziler
İçin kişi ve kuruluşların Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına (Karaman Belediye Başkanlığı’na),
10 yıllık damga süresini doldurmuş Elektrik, Su, Doğalgaz Sayaçları ile iki yıllık periyodik muayene süresini doldurmuş akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı (LPG) sayaçlarını bulunduran kişi ve kuruluşların Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine, muayene yaptırmaları gerekmektedir.
Bu muayene için son gün 28 Şubat 2017 tarihidir. Damgası kopmuş, bozulmuş veya damga süresi dolmuş her bir ölçü aleti için 1.835,00 TL idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir” dedi.
KTSO Başkanı Mustafa Toktay; “Üyelerimizin herhangi bir ceza ile karşılaşmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir.” diye belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284