Önce Banka Araci Soydu, Sonra Soydurdu

Konya’da 5 ay önce soför olarak girdigi para tasima sirketinin aracini kaçirarak 2 milyon lirayi çalan ve 1 gün sonra yakalanan zanlinin, Aksaray’daki banka araci soygununu da organize ettigi ortaya çikti.

Önce Banka Araci Soydu, Sonra Soydurdu

Bir hafta önce Aksaray’in Taspazar Mahallesi’nde özel bir bankaya ait zirhli aracin soförü Ibrahim K., yanindaki güvenlik görevlisini atlatarak 800 bin lira bulunan araci kaçirmisti. Polis, sahsin 800 bin lirayi aldiktan sonra araci terk ettiginin ortaya çikmasinin ardindan çalisma baslatti. Ibrahim K’nin Konya nüfusuna kayitli oldugunu belirleyen polis, durumu Konya Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi’ne iletti. Aksaray’da banka aracinin soförü olan Ibrahim K’nin Konya’daki baglantilarinin 5 ay önce 2 milyon lira bulunan banka aracini soyan ve cezaevinden yeni çikan soför Mehmet D. ile oldugu tespit edildi. Aksaray ile Konya polisi ortak hareket ederek, süphelileri yakalamak için çalismalara basladi. Yapilan çalismalarda süphelilerden Mehmet D. ile arkadasi Mehmet Ali A’nin Konya’nin Karapinar ilçesine bagli Kizilpinar köyünde saklandiklari tespit edildi. Jandarmanin destegiyle baskin yapan polis, 120 bin lira para ile birlikte süphelileri yakaladi.
Aksaray’da banka aracini kaçiran, ardindan da soygunu planlayan Mehmet D. ile bulusup banka aracinin kasasini soyan soför Ibrahim K’nin yakalanmasi için polis titiz bir çalisma yapti. Konya ve Aksaray polisi, süphelinin merkez Selçuklu ilçesinde bulunan evine gelme ihtimaline karsi gözcü yerlestirdi. Süpheli bir aracin gelip, bir sahsin eve girip çaktigini gören sivil polis, hazirda bulunan ekibe durumu bildirdi. Takip edilen aracin otogarda Ibrahim K’yi indirdigini gören ekip, harekete geçerek süpheliyi yakaladi. Süpheli Ibrahim K’nin üzerinden 87 bin lira para çikti.
3 süphelinin üzerinden toplam 200 bin lira civarinda para çikti. Banka aracinda 800 bin liraya yakin para bulundugu ancak 600 bin lirasinin suanda kayip oldugu ögrenildi. Süphelilerin ifadesinde banka aracindan 200 bin lira çiktigini, baska para çikmadigini söyledikleri iddia edildi. Polis, süphelilerin paralarin büyük bir bölümünü sakladigi düsüncesiyle çalismalarina devam ettigi ögrenildi.
Aksaray’a götürülen süphelilerden Mehmet D. ile Mehmet Ali A. çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Bugün adliyeye sevk edilen Ibrahim K'nin da tutuklanmasi bekleniyor.
2 MILYON LIRA ÇALDILAR 5 AY YATTILAR
6 Nisan 2013 tarihinde 16 ayri suçtan kaydi bulunmasin ragmen para nakil araci soförü olarak ise giren Mehmet D. (27), firmanin anlasmali oldugu Karaman’daki iki bankadan 2 milyon lirayi alarak Merkez Bankasi Konya Subesi’ne götürmek için güvenlik görevlisi ile yola çikmisti. Konya’da yemek molasi veren soför Mehmet D., yanindaki güvenlik görevlisini atlattiktan sonra banka aracini kaçirmis ve merkez Selçuklu ilçesi Sille Parsana Mahallesi’nde kasada bulunan 2 milyon lirayi alarak, araci terk edip kayiplara karismisti. Konya polisinin 24 saat süren çalismasi sonucu Mehmet D. ve arkadasi Hasan C., Mersin’de 2 milyon lira ile yakalanmisti. Yakalanan süpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. 5 ay cezaevinde kalan süphelilerin tutuksuz yargilanmak üzere cezaevinden çikmalarinin ardindan Aksaray’daki soygunu planladiklari iddia ediliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284