Organ Bagisi Gönüllüsü Ercan Çaliskan’dan Vali Koca’ya Ziyaret

Her yil 3 - 9 Kasim tarihleri arasinda kutlanan “Organ Nakli Haftasi” etkinlikleri kapsaminda organ bagisi gönüllüsü Ercan Çaliskan Vali Murat Koca’yi ziyaret etti.

Organ Bagisi Gönüllüsü Ercan Çaliskan’dan Vali Koca’ya Ziyaret

Valilik Makaminda gerçeklestirilen ziyarette Ercan Çaliskan yaptigi konusmasinda; geçirdigi kalp rahatsizligi sonucunda 2010 yilinda 22 yasinda bir genç kizdan kendisine kalp nakli yapildigini belirtti. Insanlara yapilan en büyük hayrin, organ bagisi oldugunu ifade eden Çaliskan, vatandaslarimizin organ bagisi konusunda daha çok etkin ve katilimci olmasi gerektigini söyledi.
Vali Murat Koca ise ziyarette yaptigi konusmasinda, “3 - 9 Kasim tarihleri arasinda kutlanan Organ Nakli Haftasi organ nakli konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve organ naklinin yayginlastirilmasi açisindan önemli bir etkinliktir. Organ bagisinin öneminin insanlarin kendisi veya bir yakininin böyle bir nâkile ihtiyaç duyduklari zaman daha da iyi anlasildigini belirten Vali Koca, organ bagisi yapan her insan nakil bekleyen diger insanlara bir umut olmaktadir. Organ bagisi en kutsal olan yasama hakkini devam ettirme çabasidir. Bu nedenle organ nakli konusunda vatandaslarimizi bilinçlendirmek, organ nakline tesvik etmek için gerekli çalisma ve gayret gösterilmelidir. Organ nakli konusunda Valilik olarak bu tür faaliyetlere her zaman destek vermeye haziriz dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284