Orköy’den Kooperatiflere Dört Yeni Is Makinesi

Orman Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatiflerinin desteklenmesine yönelik olarak dört adet yeni is makinesi, düzenlenen törenle Orman Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatiflerine teslim edildi.

 Orköy’den Kooperatiflere Dört Yeni Is Makinesi

Orman Isletme Müdürlügünce düzenlenen is makineleri dagitim törenine Vali Murat Koca, Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alkiliç, daire müdürler, orman isletme müdürlügü çalisanlari ve basin mensuplari katildi.
Is makinelerinin dagitim töreninde bir konusma yapan Vali Murat Koca, “Ormanlarin korunmasi, gelistirilmesi ve isletilmesi hedeflerine ulasilmasini saglamak üzere, ormanlarin içinde ve bitisiginde yasayan köy halkinin kalkinmalarina katkida bulunmak son derece önemlidir.
Ilimizde agaçlandirma, erozyon kontrolü, toprak muhafaza ve endüstri için odun üretimi faaliyetlerinin yani sira, Orman köylülerimizin kalkinmalarinin desteklenmesi faaliyetleri de yogun bir sekilde yürütülmektedir. Orman köylülerimizin kalkinmalarinin desteklenmesi faaliyetleri kapsaminda; 2013 yilinda 15 köyümüzde toplam 194 ailemiz, süt sigirciligi, süt koyunculugu ve günes enerjisi desteklemelerinden faydalandirilmistir. Ayrica bugün burada dagitimi gerçeklestirilecek olan dört adet is makinesi, iki Orman Köyü ve Tarimsal Kalkinma Kooperatiflerine, kalkinmalarinin desteklenmesi için ekonomik amaçli olarak verilecektir.
Karaman Orman Isletme Müdürlügü tarafindan 2013 yilinda Orman köylülerimiz ile kooperatiflerimizin kalkinmalarinin desteklenmesi için toplam 3 milyon 5 yüzbin TL. kredi destegi yapilmistir. Bu kredinin dörtte biri hibe yoluyla geri kalan miktari yedi yil faizsiz geri ödemeli olarak verilmistir. Orman köylülerimizin ve bu köylerimizde kurulmus olan Orman ve Tarimsal Kalkinma Kooperatiflerimizin kalkinmalarinin desteklenmesi geçmisten bu güne artarak gelmis yine gelecekte de artarak devam edecektir. Kooperatiflere verilecek olan bu is makineleri ile kooperatiflerimizin, ormancilik faaliyetlerinde ve agaçlandirma çalismalarinda katilimciliklari arttirilarak, üyelerine istihdam ve ekonomik katkida bulunmalari saglanmis olacaktir. Bu is makinelerinin, ilimizde orman varligimizin arttirilmasinda ve köylülerimizin kalkinmasinda azami fayda saglamasini diliyorum. Basarili çalismalarindan ve orman köylerinin kalkinmalarina desteklerinden dolayi Karaman Orman Isletme Müdürlügümüze tesekkür eder, çalismalarinin devamini dilerim” dedi.
Konusmalarin ardindan 2013 yili içerisinde yaptiklari basarili ve özverili çalismalar nedeniyle kooperatif üyelerine tesekkür belgeleri, Vali Koca ve protokol üyeleri tarafindan verildi.
Program dört adet is makinesinin Orman Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatiflerine törenle teslim edilmesi ve gerçeklestirilen fidan dikimin ardindan sona erdi.
 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284