Orman Isletme Müdürlügü`nde 900 Kisi Istihdam Edilecek

Karaman Orman Isletme Müdürlügü`nde 900 kisi istihdam edilecegi bildirildi.

 Orman Isletme Müdürlügü`nde 900 Kisi Istihdam Edilecek

Karaman Çalisma ve Is Kurumu Müdürü Kenan Ates, yaptigi yazili açiklamada, Toplum Yararina Çalisma Programi (TYP) kapsaminda, il merkezi ve ilçelerdeki Orman Isletme müdürlüklerinde 900 kisinin istihdam edilecegini belirtti.

Ise alinacak kisilerin, agaç dikimi, bakimi ve erozyonun önlenmesi gibi islerde çalistirilacagini ifade eden Ates, "Karaman merkez 470, Kazimkarabekir 80, Ayranci 50, Ermenek 150, Sariveliler 100, Basyayla 50 olmak üzere, 900 kisi istihdam edilecek. Söz konusu alimlar için 16-25 Mart tarihlerinde, il müdürlügü ile ilçelerimizdeki hizmet noktalarinda basvurular alinacak. Kuralar 30 Mart'ta saat 10.00'da Karaman Orman Isletme Müdürlügünde noter huzurunda çekilecektir. Kurayla belirlenen kisiler, 6 ay süreyle çalistirilacak. TYP'ye basvuru yapacak kadinlar da Orman Isletme Müdürlügü'nün fidan dikimi ve agaç bakimi isi açik arazide ve dagda yapilacagindan dolayi bunun disinda baska yerlerde çalistirilmayacak. Bu sartlari kabul eden kadinlar da basvuru yapabilirler" dedi.
TYP kapsaminda basvuru yapanlarin, birinci ve ikinci grup seklinde ise alinacagini söyleyen Ates, alimlarin öncelikle birinci gruba girenler arasinda çekilecek kurayla belirlenecegini dile getirdi. Birinci grup bittikten sonra, eksik kalmasi durumunda ikinci gruptakiler arasinda yine kura çekilerek alimlarin yapilacagini bildiren Ates, "Birinci gruba girenlerin 35 yasini bitirmis 36 yasindan gün almis erkeklerin olmasi, kadinlarin ise 19 yas üstü olmasi, 19 yas üstü engellilerin yüzde 40 daha üstünde rapora sahip olmasi, 19 yas üstü eski hükümlü ve 19 yas üstü terörle mücadelede malul sayilmayacak sekilde yaralanan sarti araniyor. Ikinci gruba girenlerde ise 19-35 yas arasi erkek issiz sartini tasimasi gerekiyor" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284