Otomobil Sahiplerinin Bekledigi Haber

Maliye Bakanligi, hurda araç model yilini 1985 yilindan 1990 yilina çekti.

Otomobil Sahiplerinin Bekledigi Haber
Maliye Bakanligi, Motorlu Tasitlar Vergisi Genel Tebligi'nde degisiklige gidilerek hurda araç model yilini 1985 yilindan 1990 yilina çekti. Tasitlarini 31 Aralik 2014 tarihine kadar hurdaya çikartanlara tahakkuk etmis ve ödenmemis olan motorlu tasitlar vergisi ile gecikme zammi, gecikme faizi, vergi cezalari ve tescil plakasina kesilen idari para cezalarini kaldirdi.
Maliye Bakanligi'nin Resmi Gazete'de yayimlanan Motorlu Tasitlar Vergisi Genel Tebligi'nde, daha önce hurdaya çikartilacak olan araçlar için öngörülen 1985ve daha eski model sarti, 1990 ve daha eski araçlar seklinde düzenlendi. Hurda araçlar için taninan süre ise 31 Aralik 2014 olarak ilan edildi.
Motorlu Tasitlar Vergisi Genel Tebligi'ne göre, model Yili 1990 ve daha eski olan tasitlara Iliskin yapilacak islemde, tasitlarini en geç 31Aralik 2014 tarihine kadar il özel idarelerine veya Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda Isletmesi Müdürlügü hurda müdürlüklerine teslim ederek, Karayollari Trafik Yönetmeligi hükümlerine uygun olarak tasitlarini hurdaya çikarmak suretiyle kayit ve tescillerini sildirmeleri halinde, tescil kayitlari silinen tasitlarina iliskin olarak 31 Aralik 2014 tarihine kadar tahakkuk etmis ve ödenmemis olan motorlu tasitlar vergisi ile gecikme zammi, gecikme faizi, vergi cezalari ve 28 Subat 2009 tarihine kadar tescil plakasina kesilen idari para cezalari alinmayacak.
Teblige göre, Ilgili trafik tescil kurulusunda adlarina kayit ve tescilli model yili 2000 veya daha eski tasiti olup, bu tasiti 28 Subat 2009 tarihi itibariyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu tasit vasfini kaybetmis bulunanlar içinde tescil silme islemlerinde vergi borcu ödeme indirim ve para cezalarinin kaldirilmasi kolayliklari da getirildi.
Kaynak: Haberler. Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284