Özel Karadag Temel Lisesi Eylül’de Egitime Basliyor

Hükümet tarafindan dershanelerin 1 Eylül itibariyle kapatilmasi karari sonrasinda dershaneler özel okula dönüsmeye basladi.

 Özel Karadag Temel Lisesi Eylül’de Egitime Basliyor

Karaman’da 6 yildir dershanecilik sektöründe önemli basarilara atan Degisim Dershanesi, Karaman’in ilk özel Temel Lisesini Eylül ayinda hizmete açiyor.

Öztoprak Sarrafiye, Bircan Bilgisayar ve Degisim Dershanesi ortakliginda 2015-2016 egitim-ögretim yilinda temel lisede egitime baslayacak olan Özel Karadag Temel Lisesi basin tanitimini Demosan Otel’de verdigi kahvaltili bir toplantida gerçeklestirdi.
Toplantiya Özel Karadag Temel Lisesi ortaklari Mustafa Önder Deniz, Yalçin Opus, Ismail Avci, Osman Demirci, Mehmet Önal, Arif Bircan, Bayram Bircan ve Ismail Öztoprak ile egitimciler ve basin mensuplari katildi.
Toplantida Okulla ilgili bir sunum yapan Ismail Avci, “Egitim sektöründe tesebbüs bir ruh olusturduk. Güçlerimizi maddi ve manevi olarak birlestirip Karaman’in ihtiyaç duydugu özel Anadolu Lisesi projesini hayata geçirdik. Bu projenin ilk adimi olarak mevcut olan dershanemizi Karadag Temel Lisesine dönüstürüyoruz. Temel Liseyle ilgili gerek velilerimizin gerekse ögrencilerimizin akillarinda birçok soru isareti var. Bu soru isaretlerini çözüme kavusturabilmemiz için ögrenci ve velilerimizi dershanemize davet ediyoruz. Milli Egitim Bakanligi’nin Özel Ögretim Kurumlari internet sitesine girdiginizde gerekli bilgiler güncellendiginde Türkiye’deki temel lise onayini almis olan tüm liselerin listesini görebilirler. Bu liste incelendiginde Karaman’da hali hazirda onay almis olan ilk kurumun Karadag Temel Lisesi oldugunu göreceklerdir. Bizlerin amaci 4 yil boyunca temel lise olarak çalisip daha sonra temel bilgilendirme kurumu olmak degil, Karaman’in hak ettigi köklü kurumsal bir yapi kazanmis egitimde çigir açmis bir kurum olusturmaktir. Bunu da insallah projelerimizle ortaya çikartiyoruz. Emeklerimizi sizlerde göreceksiniz. 2015-2016 egitim-ögretim yilinda mevcut Degisim Dershanesi binasinda temel lise hizmetine baslayacagiz. Temel Lisedeki amacimiz ara siniflarda yani 9,10 ve 11. siniflarda sadece lise müfredatini islemek degil, yapacagimiz ek dersler, etüt çalismalari ve deneme sinavlariyla ögrencilerimizin üniversiteye hazirlik yolunda daha basarili olmalari için bütün gücümüzle seferber olacagiz. 12. siniflarda Bakanligin müfredatini aynen takip edecegiz. Bunun yani sira yapacagimiz ek derslerde 9.10.11. sinif konularini ayni ciddiyetle anlatmaya devam edecegiz ve onlari üniversiteye hazirlik yollarinda yalniz birakmayacagiz. Ögrencilerimizin yaz tatilini bos geçirmemeleri için kurucu arkadaslarimizin idaresinde belirli çalismalara basladik. Temmuz ayinda da bu çalismalarimizi aynen devam ettirecegiz. 17 Agustos’ta yapacagimiz deneme sinaviyla da siniflarimizi belirleyecegiz ve birinci YGS, LYS programina baslayacagiz. 2016-2017 Egitim yilinda ise Özel Karadag Anadolu Lisesini Karaman’a kazandiracagiz. Esentepe Mahallesinde yapacagimiz Lise yerleskesi içerisinde 5 bin 500 metrekare kapali alanda 20 derslik, açik ve kapali spor salonlari, Fen Bilgisi Laboratuari, Görsel Laboratuarlar, Bilisim Laboratuarlari, Cep sinemasi, modern sosyal yasam alanlari, rehberlik kütüphane gibi alanlari kapsayan bir kompleks olacak. Ilerleyen zamanlarda ise bu yerleskeye Ilkokul ve Ortaokul bölümlerimizi de ekleyip egitim kampüsü haline dönüstürecegiz” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284