Özel Yetenekli Öğrenciler Tarımla İç İçe Olacak 

Karaman Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim alan özel yetenekli öğrencilere yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Özel Yetenekli Öğrenciler Tarımla İç İçe Olacak 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde imzalanan protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık ve Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Zerman katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu imzalanan işbirliği protokolünün BİLSEM öğrencilerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Kuntoğlu, “Müdürlüğümüz ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Karaman BİLSEM bünyesinde kurulan botanik uygulama atölyesi ve sera ünitelerinin geliştirilmesi amacıyla Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından sertifikalı tohumların temini edilerek özel yetenekli öğrencilerimizin uygulamalı olarak tarımsal faaliyetlerde bulunması ve yetiştirilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık işbirliği protokolünün amaçlarından bahsetti. Özçalık, “İmzalamış olduğumuz protokol doğrultusunda bölgemizde hasadı yapılamayan tarım ürünleri ve aynı zamanda bölgemize ait sertifikalı tarım ürünleri yetiştirilerek gelişim süreçleri gözlenecek bu bağlamda eğitim kurumlarının tarımsal faaliyetler konusunda daha etkili ve somut uygulama süreçlerine dâhil edilmesi planlanmaktadır” dedi

Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Zerman ise “Günümüzdeki bilim ve teknolojinin doğadan esinlenerek geliştiğini düşünürsek, bitkilerin inanılmaz yapısı genç zihinlerde filizlenecek yeni buluşlara ilham kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.

Program, atılan imzalar sonrasında sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284