Özeren: Yunus Emre Heykeli Eregli Kavsagina Yakismaz Mi?

Ilimiz Berberler ve Kuaförler Odasi Genel Sekreteri Ismail Özeren, gazetemize gönderdigi bir yazi ile Belediye Baskani Kamil Ugurlu tarafindan yerinden söktürülerek Fen Isleri Deposunda çürümeye terk edilen Yunus Emre heykelinin, Karaman’in en güzel yeri haline gelen Eregli Köprülü kavsagina konulmasi için öneride bulundu.

Özeren: Yunus Emre Heykeli Eregli Kavsagina Yakismaz Mi?

 Özeren, “Yunus Emre'nin mezari oldugu iddia edilen pek çok mezar ve türbenin oldugu malumunuzdur. Bunlarin birçogunda Yunus Emre’nin heykelleri çifter çifter dikilmistir.

Mezarinin Karaman’da olmasinin yaninda, Yunus'un duygu ve düsünce âlemini hazirlayan kültürün kaynaginda Islam tasavvufunun olmasi. Yunus'un bilgi ve düsünce âleminde, Onun yaratilis, varlik, yokluk, ask ve Allah hakkinda duygulu ve hummali zihin yoruslarinin olmasi ve ayni irfan kaynagindan beslenmesi, insan olan herkese karsi; fakir, zengin, Hiristiyan ve Müslüman ayrimi yapmayan, engin sevgiyle bagli kalmasi, ondaki insan sevgisi, insan'da Allah'tan bir parça, bir cevher bulunduguna inanmasi ve bu parçanin bütününe yani Allah'a âsik olmasi bile heykelinin dikilme sebebi olmasina yeterde artar bile. Gazetenizin 24 Agustos 2012 tarihli yazisinda Yunus Emre heykelinin tekrar eski yerine getirilmesi haberinin üzerinden yaklasik bir yila yakin bir zaman geçti. O zamandan bu yana yetkililerin bir bildigi var diye bekledik ama sonuç yok. Her tarafa olur olmaz sütunlar, figürler konuldu ama;
Karaman’li Yunus’a yarasir bir büst, heykel bulunmamaktadir. Yerinden sökülerek nerede oldugu belli olmayan Yunus Emre heykeli yukaridaki sekliyle YENI KAVSAGA yakismadi mi sizce” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284