Özlemle Andik

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 73. yilinda yine özlemle andik.

Özlemle Andik
Ilk tören Cumhuriyet Parkinda gerçeklestirildi. Buradaki törene Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Öztunç, Rektör Yardimcisi Mehmet Karatas, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Atatürk Anitina çelenklerin sunulmasiyla baslayan anma programi Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla devam etti.
Cumhuriyet parkindaki programin ardindan Atatürk'ü anma programi Yunus Emre Konferans Salonu'nda Istiklal Ilkögretim Okulu tarafindan hazirlanan programla devam etti. Buradaki program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.
Istiklal Ilkögretim Okulu Müdürü Adnan Yesildaglar törende yaptigi konusmada, “Dogadaki bütün kanunlarda oldugu gibi insanoglu dogar, yasar, ölürler. Bazi insanlar vardir ki ömürleri boyunca yaptiklari eserler ve hizmetlerle öldükten sonra da varliklarini sürdürürler. Ömrünü her seyiyle milletine adamis essiz bir lider, mümtaz bir devlet adami, büyük bir komutan ve gazi olan büyük önder Atatürk bu ender insanlardan biri belki de en büyügüdür. Atatürk hem milli mücadelede hemde Cumhuriyetin insa sürecinde daima ileriye bakmis bireyler görmüstür. En zor zamanda bile umutsuzluga kapilmamis, azim ve kararliligini göstermistir. Bugün bize düsen görevler yüzümüzü gelecege dönmek, ufkumuzu genis, hedeflerimizi bir tutmaktir” dedi.
Daha sonra program ögrenciler tarafindan Atatürk’ü anlatan siirlerin okunmasi ve 10 Kasim Atatürk’ü anma haftasi nedeniyle düzenlenen siir, resim ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesi ve Atatürk’ün sevdigi klasik sanat müzigi eserlerinden olusan Atatürk temali oratoryonun sergilenmesiyle sona erdi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284