Özünal’dan, Bayir’a Ziyaret

Geçtigimiz hafta bir dizi ziyaret için ilimize gelen Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Baskani Ramazan Özünal, Muhtarlar Dernegi Baskani Yahya Soytürk ile birlikte Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’i makaminda ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Özünal’dan, Bayir’a Ziyaret
Sözlerine ziyaretlerinden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek baslayan Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir misafirini meclis çalismalari hakkinda da bilgilendirdi. Aralik ayinin bütçe görüsmelerinden dolayi yogun geçecegini dile getirdi.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Baskani Ramazan Özünal “Il Genel Meclisi Baskani olarak muhtarlarimiza karsi göstermis oldugunuz yakin ilgi, güler yüz, tatli dilden ötürü sizlerle tanismak ve 442 sayili köy kanunu yasa tasarisinda bizlere destekçi olmanizdir ve bu destekten ötürü sizlere simdiden tesekkür etmektir. 442 sayili köy kanunu yasa tasarisinin daha gelistirilip yerinden hizmetin bizleri de kapsayan kismini yani Il Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Köy ihtiyar heyetinin de özlük haklarinin kapsamli olarak yeniden düzenlenmesi kapsayan kismidir. Yasa tasarisinin meclisten çikmadan önce yeniden düzenlenmesini saglamak için yerelden TBMM deki siyasetçilerimizle yapilacak görüsmeler, 2012 yilinda bu tasarinin mecliste yeniden görüsülmesini ve en kisa zamanda yürürlüge girmesini saglayacagi için düzenlenen yasa ile birlikte sizlerde, bizlerde, muhtarlarimizda görev aski doguracaktir. Yani yerinden hizmetle ilgili, yerinden yönetimle ilgili ve bu yönetimin birer halkasi olan ilgili insanlarda görev aski doguracaktir. Yapacaginiz desteklere simdiden tesekkür ediyorum” dedi.
Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’da Köy Kanunu ile ilgili olarak çalismalarinin bulundugunu, bu konu ile ilgili olarak Içisleri Bakani Idris Naim Sahin’i ziyaret ettiklerini, Köy kanununun çikmasi ve muhtarlarin özlük haklarinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir çalisma yaptiklarini dile getirdi.
Bayir, “Bakanimizin ifadesi ile Türkiye’de 52 bin tane muhtarin bulundugunu, bu sayinin çikarilacak olan yasa tasarisini zora soktugunu, bunlarin yeniden düzenlenmesi gerektigini söyledi. Bizlerin son görüsmelerimizde edindigimiz kani sudur ki; bu kanunun 2012 Mart ayi içerisinde çikacagi yönünde oldugudur” dedi.
Daha sonra Genel kurul toplantilarinin yapildigi salona geçilerek Il Genel Meclis üyelerine de kisa bir konusma yapan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Baskani Özünal Karaman Il Genel Meclisinin kendilerine verdikleri desteklerden dolayi Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir’a bir tesekkür belgesi verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284