Özürlüler Haftasi Kutlandi

Ermenek Kaymakamligi Ali Riza Aliçli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügünce düzenlenen Özürlüler Haftasi kutlama programi düzenlendi.

Özürlüler Haftasi Kutlandi
Programa Devlet eski Bakani Fikret Ünlü, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan, Ermenek Kaymakami Hüseyin Sayin, Ermenek Belediye Baskani Necati Akpinar, Ali Riza Aliçli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Yildiz ve vatandaslar katildi. Engelliler ve kurulus hakkinda bilgi veren kurum müdürü Mehmet Yildiz’in ardindan, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan bir konusma yapti.
Erkan “Engellilerin hayatin her alaninda kimseye muhtaç olmadan hayatlarini sürdürebilmeleri temel bir insan hakkidir. Bu baglamda engelli vatandaslarimizin maruz kaldigi esitsizlikleri ortadan kaldirmak, istihdam yoluyla özgürlesmelerini, yasam kosullari ve bakim hizmetlerini iyilestirmek, ön yargilarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak en temel gayemizdir. Türkiye özürlüsü, yaslisi, genci, çocugu, kadini, erkegi “ Sen varsan, ben varim” anlayisi ve sorumluluguyla daha da güçlenecektir. Engelliler haftasi vesilesiyle bütün toplumumuzu bu alanda daha sorumlu davranmaya, daha yüksek bir hassasiyet göstermeye ve özgürlük sorununun çözümüne katkida bulunmaya çagiriyorum. Engelliler haftasinin engelli vatandaslarimiz ve dünyadaki engelliler için hayirlara vesile olmasini diliyor, hepinizi saygiyla selamliyorum” dedi.
Kurulus bünyesinde kalan engelliler tarafindan olusturulan folklor grubu danslarini sergilediler. Engelliler ritim grubu konser verdi. El sanatlari sergilendi. Program Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan’in hayirseverlere plaket takdimi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284