`Parmaksiz Pasa`Ya Son Veda

Bir süredir lösemi tedavisi gördügü GATA`da hayatini kaybeden emekli Tümgeneral hemserimiz Alaettin Parmaksiz için Kocatepe Camii`nde cenaze töreni düzenlendi.

`Parmaksiz Pasa`Ya Son Veda

Bir süredir lösemi tedavisi gördügü Gülhane Askeri Tip Akademisi'nde (GATA) 65 yasinda hayatini kaybeden Emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksiz için bugün Kocatepe Camii'nde ikindi namazina müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine esi Yildiz Parmaksiz, abisi Naci Parmaksiz, ogullari Kaan ve Umut Parmaksiz, kizlari Kübra Topaktas ve Emine Karadeniz, kardesi Sefika Parmaksiz basta olmak üzere Genelkurmay Baskani Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Ikinci Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Akin Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Recep Bülent Bostanoglu, emekli Orgeneral Hursit Tolon, Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay ve astsubaylar ile vatandaslar katildi.
KOMUTA KADEMESI TAM KADRO KATILDI
Genelkurmay Baskani Orgeneral Özel, Kocatepe Camii'ne gelisinde Parmaksiz ailesine taziyesini sundu. Cenaze namazinin ardindan Parmaksiz'in naasi askerlerin omuzlarinda top arabasina konuldu. Saygi geçisi sirasinda komutanlar "Parmaksiz Pasa"ya selam durdu. Kocatepe Camii'nde kilinan cenaze namazinin ardindan Alaettin Parmaksiz'in naasi, Karsiyaka Mezarligi'nda topraga verildi.
"BURASI HAKKARI ANKARA'DAN GÖRÜNDÜGÜ GIBI DEGIL"
1951 yilinda Karaman'in Ermenek ilçesinde dogdu. Ilk ve orta ögrenimini Ermenek'te tamamladiktan sonra 1970 yilinda Kara Harp Okulu'na girdi. 1974 yilinda Piyade Okulu'ndan mezun olan Parmaksiz, bir yil sinra Komando Ihtisas Kursu'nu bitirdikten sonra 1982 yilinda Kara Harp Akademisi'ni kazandi.
1990-1992 yillari arasinda Hakkari Dag ve Komando Tabur Komutanligi görev yapan Parmaksiz, 1999 yilinda Tuggenerallige terfi ederek Dag ve Komando Tugay Komutanligi'na atandi. 2003 yilinda Tümgenerallige terfi eden ve Genelkurmay Istihbarat ve Istihbarata Karsi Koyma Daire Baskanligi görevine atanan Parmaksiz, 2004 yilinda Tümgeneral rütbesindeyken istifa ederek emekli oldu.
Parmaksiz, 2007 yilinda 4 yil boyunca görev yaptigi Hakkari anilari ile bitirilemeyen terörün nedenleri, çözüm için uygulama modelleri ve terörle mücadelenin analizinin yapildigi "Burasi Hakkari Ankara'dan Göründügü Gibi Degil" adli kitabi yazdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284