Pazarlara Tarti Ve Kamera Zorunlulugu!

Semt pazarlarina gelecek yeni yönetmeliklerle ilgili bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakani Hayati Yazici, pazarlarda güvenlik kamerasi ve elektronik terazinin zorunlu olacagini açikladi.

Pazarlara Tarti Ve Kamera Zorunlulugu!
Gümrük ve Ticaret Bakani Hayati Yazici, Hal Kanunu kapsaminda semt pazarlari ve hal komisyonculariyla ilgili dört yeni yönetmelik çikaracaklarini açikladi.
Yönetmeliklerin içerikleri hakkinda bilgi veren Yazici, pazarcilarin giyim kusaminin yani sira pazarlama yöntemlerine iliskin de bazi yükümlülükler getirilecegini bildirdi.
TRT’de yer alan habere göre, yeni yönetmelikle belediyelere semt pazarlarinin standartlarini belirleme yetkisi taninacak. Her belediye kendi sinirlari içerisindeki pazarci esnafi için tek tip kiyafet belirleyecek.
Pazarcilarin yakasinda kendini tanitan bir künye bulunacak.
GÜVENLIK KAMERASI ZORUNLU OLACAK
Semt pazarlarinda çöp toplama alanlari, elektronik terazi, hoparlör, güvenlik kamerasi, tuvalet ve zabita yeri bulunmasi mecburi olacak.
Belediyeler pazarci esnafina pazarlama teknikleri konusunda davranis egitimi verecek.
Düzenleme ile pazarlarda gürültü kirliligine sebep olan 'gel abla gel', 'sudan ucuz' gibi ifadelerin kullanilmamasi konusunda egitim sürecinden geçirilecek.
Pazar tezgâhlarinin satislarina ise yeni kriterler getiriliyor. Söz konusu çalisma meslek örgütleri ile birlikte yürütülecek.
Bakan Yazici, semt pazarlariyla ilgili yönetmeligin yakinda yayinlanacagini söyledi.
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284